LeasePlan boekt 225 miljoen euro winst in 2011

LeasePlan Corporation heeft zijn jaarcijfers bekendgemaakt. Het bedrijf wist zijn winst met dertien procent te verhogen naar 225 miljoen euro. LeasePlan heeft nu 1,3 miljoen auto’s in portefeuille, een plus van 2,7 procent.

De netto winst steeg tot 225 miljoen euro onder meer dankzij substantiële verbeteringen in de rentetarieven, aldus topman Vahid Daemi. "Ondanks de moeilijke omstandigheden heeft LeasePlan de groei vastgehouden. Het aantal voertuigen nam toe met 2,7 procen tot 1,33 miljoen eenheden, vooral dankzij de overname in Portugal en door autonome groei in onze grootste markten."

LeasePlan zette een diversificatiestrategie om zichzelf te financieren, onder meer met de LeasePlan Bank in Nederland. Die heeft in zijn tweede jaar goede resultaten laten zien en de bank wist inmiddels voor 2,8 miljard euro aan spaargeld binnen te halen. LeasePlan ziet het komende jaar met vertrouwen tegemoet.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan boekt 225 miljoen euro winst in 2011 - Automobielmanagement.nl

LeasePlan boekt 225 miljoen euro winst in 2011

LeasePlan Corporation heeft zijn jaarcijfers bekendgemaakt. Het bedrijf wist zijn winst met dertien procent te verhogen naar 225 miljoen euro. LeasePlan heeft nu 1,3 miljoen auto’s in portefeuille, een plus van 2,7 procent.

De netto winst steeg tot 225 miljoen euro onder meer dankzij substantiële verbeteringen in de rentetarieven, aldus topman Vahid Daemi. "Ondanks de moeilijke omstandigheden heeft LeasePlan de groei vastgehouden. Het aantal voertuigen nam toe met 2,7 procen tot 1,33 miljoen eenheden, vooral dankzij de overname in Portugal en door autonome groei in onze grootste markten."

LeasePlan zette een diversificatiestrategie om zichzelf te financieren, onder meer met de LeasePlan Bank in Nederland. Die heeft in zijn tweede jaar goede resultaten laten zien en de bank wist inmiddels voor 2,8 miljard euro aan spaargeld binnen te halen. LeasePlan ziet het komende jaar met vertrouwen tegemoet.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding