Bestelauto steeds vaker uitgezonderd van bijtelling

Bestelauto’s worden door ‘aard en inrichting’ steeds vaker uitgezonderd van bijtelling. Nieuwe uitspraken van rechters bevestigen volgens AMD Automotive Fiscalisten de al eerder ingezette lijn.

Zo is het niet nodig dat de bestelauto slechts over één stoel beschikt. Maar als er een bijrijdersstoel of bijrijdersbankje aanwezig is, moet die bijrijder wel nodig zijn voor noodzakelijke hulp bij laden en lossen.

Ook de aard van de auto (bijvoorbeeld een zeer grote en hoge bakopbouw) of de specifieke inrichting kunnen ervoor zorgen dat de uitzondering toegepast kan worden. En ten slotte kunnen ook de door het bedrijfsmatige gebruik veroorzaakte stank en stof er voor zorgen dat de bestelauto uitgezonderd is van de bijtelling voor privégebruik.

Het grote voordeel van bestelauto’s die niet onder de bijtelling vallen, is dat er dan geen rittenregistratie bijgehouden hoeft te worden. Er is ook geen Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto nodig, zodat ook alle risico’s op naheffing en boetes die aan zo’n verklaring kleven, niet aan de orde zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bestelauto steeds vaker uitgezonderd van bijtelling - Automobielmanagement.nl

Bestelauto steeds vaker uitgezonderd van bijtelling

Bestelauto’s worden door ‘aard en inrichting’ steeds vaker uitgezonderd van bijtelling. Nieuwe uitspraken van rechters bevestigen volgens AMD Automotive Fiscalisten de al eerder ingezette lijn.

Zo is het niet nodig dat de bestelauto slechts over één stoel beschikt. Maar als er een bijrijdersstoel of bijrijdersbankje aanwezig is, moet die bijrijder wel nodig zijn voor noodzakelijke hulp bij laden en lossen.

Ook de aard van de auto (bijvoorbeeld een zeer grote en hoge bakopbouw) of de specifieke inrichting kunnen ervoor zorgen dat de uitzondering toegepast kan worden. En ten slotte kunnen ook de door het bedrijfsmatige gebruik veroorzaakte stank en stof er voor zorgen dat de bestelauto uitgezonderd is van de bijtelling voor privégebruik.

Het grote voordeel van bestelauto’s die niet onder de bijtelling vallen, is dat er dan geen rittenregistratie bijgehouden hoeft te worden. Er is ook geen Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto nodig, zodat ook alle risico’s op naheffing en boetes die aan zo’n verklaring kleven, niet aan de orde zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding