LeasePlan: zakelijke automobiliteit verdwijnt nooit

Recentelijk is de Rapportage Mobiliteitsbudget aangeboden aan staatssecretaris Weekers door de werkgeversgroep B50, onderdeel van het platform Slim Reizen Slim Werken. LeasePlan Nederland juicht de ideeën die uit het rapport voortkomen toe.

"We zien een toenemende vraag naar flexibele inrichting van mobiliteit bij zowel organisaties als werknemers", aldus  marketingdirecteur Erik Staat van LeasePlan Nederland. "Al jaren zoeken we samen met ons dochterbedrijf Mobility Mixx naar mobiliteitsoplossingen voor zakelijke rijders." LeasePlan kan zich vinden in de conclusie van het rapport dat er momenteel onvoldoende prikkels bestaan om zakelijke automobilisten uit de auto te krijgen. "We zijn van mening dat zakelijke automobiliteit niet zal verdwijnen, maar we pleiten ervoor dat er gezocht moet worden naar manieren om autorijden slimmer, schoner en efficiënter te maken", aldus Staat. 

Op zich vindt de leasemaatschappij het een goede zaak een betaalsysteem te creëren dat is gericht op het autogebruik in plaats van het bezit van een auto. "Maar er zijn fiscale maatregelen noodzakelijk om het voorstel van de Werkgroep Mobiliteitsbudget te laten slagen", denkt hij. "Alleen op die manier ontstaat een financiële prikkel voor zakelijke automobilisten om minder te gaan rijden. Daarbij is het van belang dat ook het aspect schoon en zuinig rijden wordt meegenomen in deze maatregelen."

Volgens LeasePlan is de stem van de zakelijke rijder – met of zonder leaseauto – bij de samenstelling van het rapport niet meegenomen. Staat: "Onterecht, want de voorgestelde maatregelen kunnen een hoge impact hebben op deze doelgroep. We zijn graag bereid als spreekbuis van de zakelijke rijder in de toekomst mee te denken over de invulling van nieuwe beleidsplannen." (AJC)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan: zakelijke automobiliteit verdwijnt nooit - Automobielmanagement.nl

LeasePlan: zakelijke automobiliteit verdwijnt nooit

Recentelijk is de Rapportage Mobiliteitsbudget aangeboden aan staatssecretaris Weekers door de werkgeversgroep B50, onderdeel van het platform Slim Reizen Slim Werken. LeasePlan Nederland juicht de ideeën die uit het rapport voortkomen toe.

"We zien een toenemende vraag naar flexibele inrichting van mobiliteit bij zowel organisaties als werknemers", aldus  marketingdirecteur Erik Staat van LeasePlan Nederland. "Al jaren zoeken we samen met ons dochterbedrijf Mobility Mixx naar mobiliteitsoplossingen voor zakelijke rijders." LeasePlan kan zich vinden in de conclusie van het rapport dat er momenteel onvoldoende prikkels bestaan om zakelijke automobilisten uit de auto te krijgen. "We zijn van mening dat zakelijke automobiliteit niet zal verdwijnen, maar we pleiten ervoor dat er gezocht moet worden naar manieren om autorijden slimmer, schoner en efficiënter te maken", aldus Staat. 

Op zich vindt de leasemaatschappij het een goede zaak een betaalsysteem te creëren dat is gericht op het autogebruik in plaats van het bezit van een auto. "Maar er zijn fiscale maatregelen noodzakelijk om het voorstel van de Werkgroep Mobiliteitsbudget te laten slagen", denkt hij. "Alleen op die manier ontstaat een financiële prikkel voor zakelijke automobilisten om minder te gaan rijden. Daarbij is het van belang dat ook het aspect schoon en zuinig rijden wordt meegenomen in deze maatregelen."

Volgens LeasePlan is de stem van de zakelijke rijder – met of zonder leaseauto – bij de samenstelling van het rapport niet meegenomen. Staat: "Onterecht, want de voorgestelde maatregelen kunnen een hoge impact hebben op deze doelgroep. We zijn graag bereid als spreekbuis van de zakelijke rijder in de toekomst mee te denken over de invulling van nieuwe beleidsplannen." (AJC)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding