In juli vorig jaar gaven de twee bedrijven de eerste aanzet tot een Europees leaseprogramma voor de modellen Tesla Roadster en Roadster Sport. Het Roadster-leaseprogramma is beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België en Nederland. Het huidige leaseprogramma voor Model S betekent een uitbreiding van deze samenwerking naar een aantal andere landen, waaronder Zweden, Portugal en Polen.

Beide bedrijven zetten zich actief in voor het verbeteren van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s. "Wij zijn zeer enthousiast over de lancering van deze Model S-leaseovereenkomst met een bedrijf dat net als wij een passie heeft voor innovatieve, energie-efficiënte voertuigen die ook nog ongelooflijk leuk zijn om in te rijden", zegt George Blankenship, vice-president voor Sales & Ownership Experience bij Tesla. "Athlon Car Lease is een waardevolle partner die een grote bijdrage levert aan onze inspanningen om klanten in heel Europa de voordelen van elektrisch rijden te laten zien."

Tesla heeft wereldwijd al meer dan 8000 reserveringen ontvangen voor de Model S sedan, die naar verwachting vanaf eind 2012 leverbaar is aan Europese klanten.