LeasePlan waarschuwt voor run op fiscaal aantrekkelijke auto

LeasePlan ziet in aanloop naar het gewijzigde fiscale beleid per 1 juli een sterke stijging van het aantal aanvragen van auto’s met een gunstige bijtelling.

LeasePlan constateerde sinds de aankondiging van de fiscale maatregel al een stijgende vraag naar leaseauto’s met een lage bijtelling. De laatste weken loopt het aantal calculaties voor auto’s in de klasse van veertien en twintig procent bijtelling verder op, ten koste van auto’s in de klasse van 25 procent bijtelling. Dat toont aan dat veel zakelijke rijders op de valreep nog willen profiteren van de huidige fiscale voorkeursbehandeling.

Volgens marketingdirecteur Erik Staat van LeasePlan is het echter onverstandig om nu overhaast te besluiten tot aanschaf van een leaseauto enkel en alleen vanwege het veranderen van de bijtellingregeling. Volgens hem is de kans groot dat berijders niet de juiste afwegingen maken en voor een aantal jaren vastzitten aan kosten die achteraf lager hadden kunnen uitpakken. Staat: "Het bijtellingtarief is natuurlijk een belangrijke factor, maar het gaat om het totaalplaatje. Zakelijke rijders moeten een goede afweging maken, op basis van een deugdelijke berekening. Veertien procent lijkt voordelig, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aanschafprijs van de auto en het leasetarief. Soms kan het voordeliger zijn om een bestaand contract te verlengen of te wachten op de volgende release van een auto."

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan waarschuwt voor run op fiscaal aantrekkelijke auto - Automobielmanagement.nl

LeasePlan waarschuwt voor run op fiscaal aantrekkelijke auto

LeasePlan ziet in aanloop naar het gewijzigde fiscale beleid per 1 juli een sterke stijging van het aantal aanvragen van auto’s met een gunstige bijtelling.

LeasePlan constateerde sinds de aankondiging van de fiscale maatregel al een stijgende vraag naar leaseauto’s met een lage bijtelling. De laatste weken loopt het aantal calculaties voor auto’s in de klasse van veertien en twintig procent bijtelling verder op, ten koste van auto’s in de klasse van 25 procent bijtelling. Dat toont aan dat veel zakelijke rijders op de valreep nog willen profiteren van de huidige fiscale voorkeursbehandeling.

Volgens marketingdirecteur Erik Staat van LeasePlan is het echter onverstandig om nu overhaast te besluiten tot aanschaf van een leaseauto enkel en alleen vanwege het veranderen van de bijtellingregeling. Volgens hem is de kans groot dat berijders niet de juiste afwegingen maken en voor een aantal jaren vastzitten aan kosten die achteraf lager hadden kunnen uitpakken. Staat: "Het bijtellingtarief is natuurlijk een belangrijke factor, maar het gaat om het totaalplaatje. Zakelijke rijders moeten een goede afweging maken, op basis van een deugdelijke berekening. Veertien procent lijkt voordelig, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aanschafprijs van de auto en het leasetarief. Soms kan het voordeliger zijn om een bestaand contract te verlengen of te wachten op de volgende release van een auto."

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding