Innameschade leaseauto vaak schadepost van 17%

De schade aan een leaseauto na het uitdienen van het contract bedraagt gemiddeld 1400 euro. Dat betekent in veel gevallen een schadepost van 17%.

Dit blijkt uit onderzoek van Rob Henneveld van Global Automotive Consultancy. Henneveld presenteert deze en andere cijfers op het Remarketing Event 2012 wat op donderdag 22 maart gehouden gaat worden.

De cijfers over deze innameschades zijn afkomstig van de online veilinghuizen en inname-professionals. Henneveld maakt in deze cijfers ook onderscheidt tussen acceptabele en niet-acceptabele schades. Bedragen die de afgelopen jaren fluctueren betreffen met name het niet-acceptabele gedeelte.

De acceptabele innameschades nemen de laatste jaren geleidelijk af. "Als je bedenkt dat de gemiddelde ex-leaseauto een waarde vertegenwoordigd van zo’n 8.200 euro ex btw, dan betekent deze innameschade een forse schadepost. Je hebt het dan over zo’n 17%", aldus Henneveld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Innameschade leaseauto vaak schadepost van 17% - Automobielmanagement.nl

Innameschade leaseauto vaak schadepost van 17%

De schade aan een leaseauto na het uitdienen van het contract bedraagt gemiddeld 1400 euro. Dat betekent in veel gevallen een schadepost van 17%.

Dit blijkt uit onderzoek van Rob Henneveld van Global Automotive Consultancy. Henneveld presenteert deze en andere cijfers op het Remarketing Event 2012 wat op donderdag 22 maart gehouden gaat worden.

De cijfers over deze innameschades zijn afkomstig van de online veilinghuizen en inname-professionals. Henneveld maakt in deze cijfers ook onderscheidt tussen acceptabele en niet-acceptabele schades. Bedragen die de afgelopen jaren fluctueren betreffen met name het niet-acceptabele gedeelte.

De acceptabele innameschades nemen de laatste jaren geleidelijk af. "Als je bedenkt dat de gemiddelde ex-leaseauto een waarde vertegenwoordigd van zo’n 8.200 euro ex btw, dan betekent deze innameschade een forse schadepost. Je hebt het dan over zo’n 17%", aldus Henneveld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding