XLLease is een universele leasemaatschappij en dochteronderneming binnen de Autohaas Groep. De leasemaatschappij zegt zich bewust op het zakelijke leasen van motorfietsen te begeven, als aanvulling en/of alternatief naast het leasen van automobielen. Zakelijk leasen van een motorfiets is een fiscaal aantrekkelijke vervoersoplossing. XLLease en Yamaha Motor Nederland zetten vooral in op transport met de comfortabele motorscooter die in andere delen van Europa al mateloos populair is. Ook op de ontwikkeling van elektrisch vervoer met twee wielen wordt door Yamaha Motor Nederland geïnvesteerd en ook deze oplossingen zijn via een zakelijke leaseconstructie door XLLease in te zetten. "Wij zijn ongelofelijk blij en trots dat wij deze strategische samenwerking met Yamaha Motor Nederland kunnen en mogen aangaan", aldus Frank van Klink (rechts, directeur XLLease).

Yamaha Motor Nederland zegt ‘lang te hebben gezocht’ naar een partner om het leasen van tweewielers voor de zakelijke markt aan te bieden. "Wij hebben in XLLease de juiste partner gevonden", aldus president Sunnotel van Yamaha Motor Nederland. "Leasen van een motor of motorscooter is in veel gevallen een zeer gerichte en specifieke behoefte, en daar moet maatwerk geleverd worden. Samen met XLLease gaan we dit concept aanbieden aan het mkb en aan grote multinationals: voor de directeur-eigenaar van een schildersbedrijf in de grote stad, de vijftien makelaars van een groot makelaarskantoor, maar ook voor de duizend medewerkers van een uitzendbureau waar een mobiliteitsplan voor moet worden uitgerold."

Zie website.