Met deze overname versterkt Business Lease haar dienstverlening. Business Lease Poland, actief sinds 2001, is één van de leidende leasemaatschappijen en grondleggers van Operationele Autoleasing in Polen.

KBC Autolease Polska heeft een portfolio van 2.800 auto’s en met deze overname zal Business Lease Poland over een totale contract portfolio van 6.100 voertuigen beschikken waarmee het een zevende positie gaat innemen op de Poolse markt. 

Business Lease Group heeft vestigingen in Nederland, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Harm Nijlunsing, CEO van Business Lease Group; "Deze overname past uitstekend in onze expansiestrategie in Polen – één van de meest dynamische markten voor Operationele Leasing in Centraal Europa, onze tweede thuismarkt. De bedrijfsfilosofie van KBC Autolease Polska sluit erg goed aan op onze marktstrategie waarbij het leveren van een uitstekende service in combinatie met de better care en aandacht voor onze klanten centraal staat. Na de fusie met Business Lease Poland , waar het principe ‘best of both worlds’ leidend is, verwachten wij nog meer gemak en service te bieden aan onze nieuwe klanten."

KBC Autolease Polska zal na de integratieperiode – naar verwachting komende zomerperiode afgerond – verder gaan onder de naam Business Lease Poland. In totaal worden twintig medewerkers overgenomen.