Het zogenaamde occasionlease-aanbod groeide die maanden met respectievelijk zeventien en veertien procent. Ten opzichte van juni en juli 2011 bedroeg de stijging gemiddeld veertig procent. In vergelijking met 2011 is het aanbod over de eerste helft van 2012 met veertien procent gegroeid.

Wilbert Philippo, directeur LeaseTrader, zegt vanaf april steeds meer vragen, zowel telefonisch als online, van MBK’ers te hebben gekregen over hoe zij van hun leaseauto af konden komen. Ook wilden ondernemers graag hun huidige auto inruilen voor een kleinere, goedkopere variant. "Ons laatste kwartaal laat een sterk stijgende lijn zien, waarvan momenteel het einde nog niet in zicht is. Jaarlijks hebben wij wel vaker een piek in april of mei. De stijging zet zich nu echter voor het eerst sinds 2009 door, het jaar waarin de crisis begon. Deze trend past uiteraard ook bij de toename van het aantal faillissementen in 2012 met negentien procent. De reserves zijn nu echt op."

LeaseTrader biedt op internet occasionleasecontracten aan: lopende contracten van leasemaatschappijen en hun klanten, maar ook jonge occasions die door dealers als leaseauto worden ingezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding