Van andere vervoersmodaliteiten dan de auto wordt nauwelijks gebruikgemaakt. Drie van de vier berijders gebruikt voor zakelijk verkeer uitsluitend de auto. Berijders van een auto uit de bijtellingscategorieën van nul procent en veertien procent maken nog het meest gebruik van fiets, OV of taxi maar ook dat is zeer beperkt en slechts een aantal keren per jaar.

Dit en nog veel meer blijkt uit de 2012-versie van het Nationaal Zakenauto Onderzoek waaraan meer dan tweeduizend respondenten meededen. Het NZO wordt voor de derde keer gehouden door Automobiel Management en het RDC/Centraal Bureau Mobiliteit Statistiek en wordt ondersteund door de Vereniging Auto van de Zaak. De analyse van de resultaten is nu in volle gang.

De definitieve uitslagen en conclusies zullen worden bekendgemaakt tijdens het Driving Business Event van Automobiel Management op 26 september. Welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werkgevers, werknemers en zelfstandigen op het gebied van mobiliteit en wat zijn de gevolgen ervan? Het NZO neemt ook de voorgenomen maatregelen uit het Lente-akkoord mee.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding