Met de Model S heeft Athlon Car Lease de primeur op de Europese leasemarkt. "De Model S is een grote stap vooruit in elektrisch rijden", zegt Armand van Veen, algemeen directeur van Athlon Car Lease. "Met de grootste accu heeft deze auto een actieradius van maximaal 480 kilometer, flink meer dan andere elektrische auto’s. En het design ervan kan zich meten met dat van de beste merken in het topsegment. Met andere woorden: het is een schitterende auto die ook nog eens heel schoon is. Hij kent bovendien een belangrijk financieel voordeel; in 2013 betalen gebruikers van de Model S geen bijtelling."

 Athlon Car Lease heeft een partnerschap met het Amerikaanse autobedrijf Tesla Motors om samen de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s te bevorderen. Het leasebedrijf zal kennis en ervaring uit de leasemarkt met Tesla delen. In 2011 bracht Athlon Car Lease als eerste de Tesla Roadster en Roadster Sport op de Europese leasemarkt.  Tesla Lease ‘powered by Athlon Car Lease’ gaat de Model S aanbieden voor de  zakelijke markt in zeven Europese landen. Om huidige klanten en potentiële geïnteresseerden de mogelijkheid te geven als een van de eerste in 2013 een Model S te laten rijden heeft Athlon Car Lease honderdvijftig stuks van de Model S gereserveerd.

De Model S is een hoogwaardige elektrische sedan. De auto biedt plaats aan vijf volwassenen en twee kinderen. Door de afwezigheid van verbrandingsmotor en versnellingsbak beschikt de auto over relatief veel bagageruimte, met onder meer een tweede kofferbak onder de motorkap. De Model S wordt geleverd met drie opties voor de accu: 40 kWh, 60 kWh of 85 kWh met een actieradius van respectievelijk 255, 370 en 480 km. De Model S is uitgerust met een door Tesla ontwikkelde elektrische aandrijving.

Door betaalbare elektrische auto’s op de markt te brengen, hoopt Tesla de wereldwijde overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Met de Tesla Roadster is de trend gezet in de elektrische autowereld door een sportwagen met goede prestaties te ontwikkelen. De ervaringen hiermee vormden input voor het ontwikkelen van de Tesla Model S. De Model S is medio dit jaar in Amerika op de markt gekomen. Productie voor de Europese markt start in maart 2013. De prijs van de Model S wordt begin december 2012 bekendgemaakt. 

Athlon Car Lease is marktleider op het gebied van autoleasing in Nederland. Het bedrijf ontplooit al een aantal jaren tijdbesparende en duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit en efficiënte alternatieven voor autogebruik. Athlon is vertegenwoordigd in tien landen in Europa en neemt op de Europese markt de vijfde plaats in. Athlon is onderdeel van De Lage Landen, op zijn beurt weer een volle dochter van Rabobank.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding