De leasemaatschappijen werden onder meer beoordeeld op contractuele aspecten, onderhoud, schade en pech en informatie en communicatie. Koops Furness kwam uit het twintig vragen tellende onderzoek maar liefst negentien keer als beste uit de bus. Dat leidde tot de hoogste gemiddelde score van 8,3 en dus de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland, aldus VAVDZ.

Opmerkelijk aan de uitkomst van het onderzoek is dat er nauwelijks verschil bleek tussen grote en kleine leasemaatschappijen, maar dat de leasemaatschappij met het meeste oog voor zijn klanten het beste scoort. Aan persoonlijk contact met de leasemaatschappij wordt veel waarde gehecht door de respondenten, zo blijkt uit de antwoorden. Aart de Koning, de ceo van Koops Furness: "Bij ons wordt veel aandacht besteed aan klantspecifieke service. In het onderzoek worden wij geprezen om persoonlijk contact, keuzevrijheid en hulp bij calamiteiten. Op dat laatste gebied verdienen wij zelfs een 9,0; er is geen leasemaatschappij die een hogere waardering krijgt. Daarnaast scoren wij het hoogste gemiddelde cijfer, namelijk een 8,3."

Het onderzoek is gehouden onder leaserijder die zijn aangesloten bij de Vereniging Auto van de Zaak. In totaal hebben ruim duizend leaserijders de enquête ingevuld en zijn er 74 leasemaatschappijen beoordeeld. De vereniging zegt zijn best te hebben gedaan om een zo zuiver mogelijk beeld te geven van de resultaten. De respondenten zijn gecontroleerd aan de hand van e-mailadres en Linkedin-profiel en iedere respondent die nauw betrokken was bij een leasemaatschappij, is uit de resultaten verwijderd.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding