LeasePlan had hier geld voor beschikbaar, doordat het autoleasebedrijf met bankvergunning er in slaagde om op eigen kracht geld op te halen op de kapitaalmarkt.

Overigens was LeasePlan niet de enige die obligaties terugkocht. Ook Achmea en NIBC kochten een en ander terug. LeasePlan was eind 2008 wel de eerste financiële instelling die gebruik maakte van de mogelijkheid om met staatsgarantie obligaties uit te geven. Ook was LeasePlan een van de grootste gebruikers van de staatsgegarandeerde obligaties.

LeasePlan had op het hoogtepunt voor zo`n 5 miljard euro aan obligaties met garantie uitstaan. Inmiddels heeft LeasePlan het gros hiervan terugbetaald. LeasePlan is er in geslaagd om garantieobligaties te vervangen door eigen obligaties. Dat is in de bankwereld een teken van kracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding