Ook de gemiddelde cataloguswaarde van hun gekozen auto’s is zo goed als niet gedaald, leert onderzoek van Business Lease Nederland onder zijn twintigduizend voertuigen omvattende vloot.

Ondanks de inzet van steeds meer kleine, zuinige, en milieubewuste auto’s is de gemiddelde cataloguswaarde van leaseauto’s de afgelopen vijf jaar met nog geen 365 euro gedaald. "Je zou denken dat er door de crisis minder kilometers worden afgelegd. Dit blijkt niet het geval te zijn", zegt Dick Cozijnsen van Business Lease Nederland. "Wel zien wij een verandering in gedrag. Automobilisten zijn zich steeds bewuster van de brandstofkosten en zoeken manieren om de kosten voor zichzelf en de werkgever zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door te tanken bij goedkopere tankstations en de bandenspanning op peil te houden."

Uit het onderzoek blijkt ook dat de vraag naar elektrische auto’s toeneemt. Het aantal registraties is afgelopen jaar verviervoudigd; de verwachting is dat de stijging zich de komende jaren voortzet. Veel van de huidige modellen hebben een hogere cataloguswaarde dan gemiddeld maar zijn aanzienlijk goedkoper in gebruik wanneer elektrisch wordt gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding