J&T Autolease en DirectLease zijn beide actief op de Nederlandse en Belgische markt, DirectLease opereert ook in Duitsland. Van Mossel en De Mandemakers Groep richten een nieuwe holding op met de naam International Car Lease Holding. In dit nieuwe bedrijf worden de overgenomen autoleaseactiviteiten en die van Van Mossel Leasing ondergebracht. De nieuwe combinatie heeft een gezamenlijke omzet van vierhonderd miljoen euro en een wagenpark van dertigduizend auto’s. Jacques Huysmans is de directeur.

De Van Mossel Groep is de grootste Volkswagen/Audi-dealer van Nederland. Directeur -grootaandeelhouder Eric Berkhof van de Van Mossel Groep: "De overname van International Car Lease Holding past uitstekend in onze groeistrategie. Hierdoor worden wij niet alleen het grootste particuliere leasebedrijf van Nederland, maar kunnen wij onze klanten ook een beter leaseproduct bieden met een duidelijke focus op service." Voor Ben Mandemakers is het een nieuwe activiteit. "Dit is een goede investering en het past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van DMG."

Jacques Huysmans is algemeen directeur van International Car Lease Holding: "Ik ben ontzettend blij met deze krachtenbundeling. Er is duidelijk sprake van een grote synergie. De nieuwe combinatie kan nog sneller en flexibeler inspelen op klantwensen." De nieuwe holding staat los van de Van Mossel Groep en kent twee aandeelhouders: Mandemakers Groep en Van Mossel Groep. Beide partijen participeren voor vijftig procent in deze holding. De Mandemakers Groep neemt deel in de nieuwe holding maar niet in de bestaande dealer- en schadeherstelactiviteiten binnen de Van Mossel Groep. In de nieuwe holding worden drie labels gevoerd, die alle drie apart blijven opereren: Van Mossel Leasing, J&T Autolease en DirectLease. De overname en de samenvoeging in de nieuwe holding heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen. De transactie wordt gedaan onder de gebruikelijke condities waaronder de toestemming van de Mededingingsautoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding