In de praktijk komt het erop neer dat er gewoon een kleinere leaseauto wordt ingezet omdat ‘in de praktijk de meeste mensen alleen in de auto zitten’. Wanneer de klant werkelijk een grotere auto nodig heeft, wordt die gebracht en weer opgehaald. De kosten van de grotere auto worden opgenomen in het leasecontract.

Met Klein Leasen, Groot Huren bespaart de klant op leasekosten, brandstof, bijtelling en CO2-uitstoot. Doorgaans wordt hiermee twintig procent besparing op de mobiliteitskosten en uitstoot gerealiseerd, beweert Multilease. Door flexibiliteit te bieden zijn er voordelen voor de berijder en de werkgever: een lagere bijtelling en lagere operationele kosten.

Multilease zegt met de lancering van Klein Leasen, Groot Huren een volgende stap te zetten op de weg van het verminderen CO2-uitstoot te verminderen en mobiliteit te verduurzamen. In november 2012 tekenden Multilease en autoverhuurbedrijf Multirent, ook onderdeel van Markeur, het Cleaner Car Contract bij initiatiefnemer Natuur & Milieu. Bovendien heeft Multilease in een samenwerking met Stichting Het Nieuwe Rijden de doelstelling om de uitstoot van z’n vloot met veertigduizend ton CO2 te reduceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding