LeasePlan: Lease groeit bij MKB

Het midden- en kleinbedrijf kiest steeds meer voor leaseauto’s, aldus LeasePlan. Vooral hybride plug-ins zoals de onlangs uitgebrachte Mitsubishi Outlander PHEV zijn mateloos populair onder ondernemers.

De leasemaatschappij zag in het eerste kwartaal van dit jaar het marktaandeel binnen het MKB verder toenemen. Het MKB-segment van LeasePlan groeide de afgelopen twaalf maanden in totaal met zestien procent.

Door de populariteit van plug-in hybrides en de vraag naar dieselauto’s in de veertien procent-categorie liep de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer in het eerste kwartaal verder terug. Ten opzichte van vorig jaar daalde de uitstoot van benzineauto’s fors, van 131 naar 102 gram per kilometer. Het benzine-wagenpark bij MKB-ers daalde zelfs voor het eerst tot onder de honderd gram.

Momenteel sluit een kwart van de ondernemers een leasecontract af via een lokale intermediair.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan: Lease groeit bij MKB - Automobielmanagement.nl

LeasePlan: Lease groeit bij MKB

Het midden- en kleinbedrijf kiest steeds meer voor leaseauto’s, aldus LeasePlan. Vooral hybride plug-ins zoals de onlangs uitgebrachte Mitsubishi Outlander PHEV zijn mateloos populair onder ondernemers.

De leasemaatschappij zag in het eerste kwartaal van dit jaar het marktaandeel binnen het MKB verder toenemen. Het MKB-segment van LeasePlan groeide de afgelopen twaalf maanden in totaal met zestien procent.

Door de populariteit van plug-in hybrides en de vraag naar dieselauto’s in de veertien procent-categorie liep de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer in het eerste kwartaal verder terug. Ten opzichte van vorig jaar daalde de uitstoot van benzineauto’s fors, van 131 naar 102 gram per kilometer. Het benzine-wagenpark bij MKB-ers daalde zelfs voor het eerst tot onder de honderd gram.

Momenteel sluit een kwart van de ondernemers een leasecontract af via een lokale intermediair.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding