Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Europa, met dalende autoverkopen tot gevolg, wist Arval op koers te blijven met een totaal wagenpark van 688.734 auto’s. Een groei van 0,3% ten opzichte van 2011. De BRIT-landen noteerden een groei van gemiddeld twintig procent. Ook in andere Europese landen verging het Arval vorig jaar goed: België (+20%), Roemenië (+17%), Luxemburg (+14%), Slowakije (+12%), Tsjechië (+9%), Zwitserland (+3%) en Italië (+3%). In Nederland rapporteert Arval niet separaat over de groei van het wagenpark.

"Arval behaalde betere resultaten dan verwacht in deze economische situatie. Terugkijkend, kunnen we zeggen dat 2012 een jaar van uitdagingen was. Maar door onze vastberadenheid zijn wij er toch in geslaagd te blijven ontwikkelen en een flinke inspanning te leveren om de kwaliteit van onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen", aldus Philippe Bismut, CEO van Arval. Hij verwijst in dit verband naar de lancering, vorig jaar, van het kwaliteitsprogramma One Arval. Het loopt over meerdere jaren en meer uniformiteit creëren in systemen en processen binnen de Arval-markten. In 2013 komt de leasemaatschappij met een nieuw programma: Arval Smart Experience. De pilotfase gaat dit voorjaar in Frankrijk lopen. Veel aandacht wil het bedrijf verder geven aan de in 2012 opgezette dochteronderneming in China.