Technocon: rijstijlanalyse op basis van g-kracht

Technocon, ontwikkelaar van hard- en software voor fleetmanagement, lanceert een nieuwe dienst. Het is een track-& trace-systeem dat is voorzien van een g-sensor. Daarmee maakt men een analyse van de rijstijl.

Op deze wijze wordt de rijstijl op het gebied van acceleratie, remmen en bochtengedrag inzichtelijk en de analyse resulteert in een score voor de bestuurder. Door hierop te sturen, kunnen wagenparken besparingen uitoefenen op het gebied van onderhouds- en brandstofkosten, redeneert Technocon. Het bedrijf zegt al lang bezig te zijn met de ontwikkeling van een rijstijlanalyse en heeft nu dus hiervoor de g-krachtmetingen en de methodiek van ‘Het Nieuwe Rijden’ samengebracht in een nieuwe dienst.

Rijstijlanalyse van Technocon meet tijdens het rijden de g-krachten van het voertuig. Op basis van deze gegevens kunnen de bestuurders worden gecoacht via het web-based ‘Moving Intelligence Platform’ dat zowel voor de bestuurder als voor de wagenparkbeheerder beschikbaar is. Het doel is de bestuurder aan te moedigen soepel te rijden. Soepel rijden betekent minder schade, reparatie, onderhoud, bandenslijtage en brandstofverbruik.

Uitleg op video 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het wordt steeds gekker met dit big brother-verhaal. Nog een paar jaar en er hangen camera’s in elke leaseauto.

Geplaatst door: Aart van der Haagen op
Technocon: rijstijlanalyse op basis van g-kracht - Automobielmanagement.nl

Technocon: rijstijlanalyse op basis van g-kracht

Technocon, ontwikkelaar van hard- en software voor fleetmanagement, lanceert een nieuwe dienst. Het is een track-& trace-systeem dat is voorzien van een g-sensor. Daarmee maakt men een analyse van de rijstijl.

Op deze wijze wordt de rijstijl op het gebied van acceleratie, remmen en bochtengedrag inzichtelijk en de analyse resulteert in een score voor de bestuurder. Door hierop te sturen, kunnen wagenparken besparingen uitoefenen op het gebied van onderhouds- en brandstofkosten, redeneert Technocon. Het bedrijf zegt al lang bezig te zijn met de ontwikkeling van een rijstijlanalyse en heeft nu dus hiervoor de g-krachtmetingen en de methodiek van ‘Het Nieuwe Rijden’ samengebracht in een nieuwe dienst.

Rijstijlanalyse van Technocon meet tijdens het rijden de g-krachten van het voertuig. Op basis van deze gegevens kunnen de bestuurders worden gecoacht via het web-based ‘Moving Intelligence Platform’ dat zowel voor de bestuurder als voor de wagenparkbeheerder beschikbaar is. Het doel is de bestuurder aan te moedigen soepel te rijden. Soepel rijden betekent minder schade, reparatie, onderhoud, bandenslijtage en brandstofverbruik.

Uitleg op video 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het wordt steeds gekker met dit big brother-verhaal. Nog een paar jaar en er hangen camera’s in elke leaseauto.

Geplaatst door: Aart van der Haagen op