Leasecalculator Reisbalans toont kansen besparing

Op de online leasecalculator van Reisbalans kunnen leaserijders vanaf vandaag live zelf uitrekenen hoeveel zij jaarlijks op hun leaseauto kunnen besparen.

Bijvoorbeeld door minder privé-kilometers te rijden, een dag thuis te werken of te kiezen voor een auto met een lagere bijtelling of cataloguswaarde. "Besparingen die vervolgens kunnen worden verzilverd als werkgever en werknemer samen afspraken maken over een persoonlijk reis- of leasebudget", benadrukt commercieel manager Paul van Gassel.

De calculator (een initiatief van Achmea) werkt als volgt. De leaserijder vult zijn kenteken, het aantal werkdagen en de woon-werk afstand in. Op basis hiervan krijgt hij een eerste indicatie van mogelijke besparing. Daarna kan hij zelf aan ‘de knoppen schuiven’ en de gevolgen zien van bepaalde keuzes: wel of niet thuiswerken, een kleinere woon-werk-afstand, een auto met een lagere bijtelling of cataloguswaarde, zo nu en dan op een andere manier reizen (fiets, OV, carpool) of minder privé-kilometers rijden.

De Reisbalans-calculator heeft een koppeling met de RDW en haalt daar op basis van het ingevoerde kenteken een aantal gegevens over de auto op. Data van oudere en/of importauto’s worden niet altijd gevonden; de meeste leaseauto’s zijn echter in Nederland aangeschaft en jonger dan vijf jaar.

Alle berekeningen stoelen op indicatieve tarieven voor een leasecontract van 48 maanden en dertigduizend kilometer per jaar. Omdat het in deze calculator vooral gaat om onderlinge prijsverschillen (relatieve berekeningen), is dit volgens Van Gassel redelijk betrouwbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leasecalculator Reisbalans toont kansen besparing - Automobielmanagement.nl

Leasecalculator Reisbalans toont kansen besparing

Op de online leasecalculator van Reisbalans kunnen leaserijders vanaf vandaag live zelf uitrekenen hoeveel zij jaarlijks op hun leaseauto kunnen besparen.

Bijvoorbeeld door minder privé-kilometers te rijden, een dag thuis te werken of te kiezen voor een auto met een lagere bijtelling of cataloguswaarde. "Besparingen die vervolgens kunnen worden verzilverd als werkgever en werknemer samen afspraken maken over een persoonlijk reis- of leasebudget", benadrukt commercieel manager Paul van Gassel.

De calculator (een initiatief van Achmea) werkt als volgt. De leaserijder vult zijn kenteken, het aantal werkdagen en de woon-werk afstand in. Op basis hiervan krijgt hij een eerste indicatie van mogelijke besparing. Daarna kan hij zelf aan ‘de knoppen schuiven’ en de gevolgen zien van bepaalde keuzes: wel of niet thuiswerken, een kleinere woon-werk-afstand, een auto met een lagere bijtelling of cataloguswaarde, zo nu en dan op een andere manier reizen (fiets, OV, carpool) of minder privé-kilometers rijden.

De Reisbalans-calculator heeft een koppeling met de RDW en haalt daar op basis van het ingevoerde kenteken een aantal gegevens over de auto op. Data van oudere en/of importauto’s worden niet altijd gevonden; de meeste leaseauto’s zijn echter in Nederland aangeschaft en jonger dan vijf jaar.

Alle berekeningen stoelen op indicatieve tarieven voor een leasecontract van 48 maanden en dertigduizend kilometer per jaar. Omdat het in deze calculator vooral gaat om onderlinge prijsverschillen (relatieve berekeningen), is dit volgens Van Gassel redelijk betrouwbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding