LeasePlan neemt leasing Bawag Oostenrijk over

LeasePlan Corporation heeft bekendgemaakt dat het de leaseactiviteiten van Bawag PSK Fuhrparkleasing heeft overgenomen van Bawag PSK in Wenen.

LeasePlan zal honderd procent van de aandelen verwerven. Het gaat om 6,5 duizend auto’s en de acquisitie maakt het voor LeasePlan mogelijk ‘verder te groeien in de markt van winstgevende bedrijven in het midden- en kleinbedrijf’ in Oostenrijk.  De acquisitie past binnen de selectieve groeistrategie van LeasePlan. Directeur Nigel Storny van LeasePlan Oostenrijk: "Deze transactie is een van de weinige kansen om door middel van een overname te kunnen groeien op de competitieve Oostenrijkse leasemarkt. Het past strategisch goed in ons doel onze kernactiviteit te versterken." Men verwacht dat de transactie in het derde kwartaal zal zijn afgerond.      

LeasePlan is op het gebied van vlootbeheer en leasing het grootste bedrijf ter wereld. LeasePlan is van Nederlandse oorsprong maar inmiddels werkt 85 procent van de ruim zesduizend medewerkers buiten Nederland. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen auto’s in portefeuille en levert diensten op het gebeid van fleet en leasing in 31 landen.

LeasePlan is voor vijftig procent eigendom van Volkswagen AG.

Bawag PSK staat voor Bank für Arbeit und Wirtschaft und Österreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft. Het is qua grootte de vierde bank in Oostenrijk. Het is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen PSK en Bawag. In december 2006 kocht Cerberus Capital Management het bedrijf Bawag PSK voor 3,2 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LeasePlan neemt leasing Bawag Oostenrijk over - Automobielmanagement.nl

LeasePlan neemt leasing Bawag Oostenrijk over

LeasePlan Corporation heeft bekendgemaakt dat het de leaseactiviteiten van Bawag PSK Fuhrparkleasing heeft overgenomen van Bawag PSK in Wenen.

LeasePlan zal honderd procent van de aandelen verwerven. Het gaat om 6,5 duizend auto’s en de acquisitie maakt het voor LeasePlan mogelijk ‘verder te groeien in de markt van winstgevende bedrijven in het midden- en kleinbedrijf’ in Oostenrijk.  De acquisitie past binnen de selectieve groeistrategie van LeasePlan. Directeur Nigel Storny van LeasePlan Oostenrijk: "Deze transactie is een van de weinige kansen om door middel van een overname te kunnen groeien op de competitieve Oostenrijkse leasemarkt. Het past strategisch goed in ons doel onze kernactiviteit te versterken." Men verwacht dat de transactie in het derde kwartaal zal zijn afgerond.      

LeasePlan is op het gebied van vlootbeheer en leasing het grootste bedrijf ter wereld. LeasePlan is van Nederlandse oorsprong maar inmiddels werkt 85 procent van de ruim zesduizend medewerkers buiten Nederland. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen auto’s in portefeuille en levert diensten op het gebeid van fleet en leasing in 31 landen.

LeasePlan is voor vijftig procent eigendom van Volkswagen AG.

Bawag PSK staat voor Bank für Arbeit und Wirtschaft und Österreichische Postsparkasse Aktiengesellschaft. Het is qua grootte de vierde bank in Oostenrijk. Het is in 2005 ontstaan uit een fusie tussen PSK en Bawag. In december 2006 kocht Cerberus Capital Management het bedrijf Bawag PSK voor 3,2 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding