Het is deze week al het derde zakelijke autodeelinitiatief dat wordt gelanceerd, na WeGo en Arval met De Wisselwagen, zo meldt Autoleasewereld.nl. Fleetster Corporate Carsharing is een initiatief van Next Generation Mobility (ontwikkeling) en Emodz. De inzet is door middel van ‘corporate carsharing" efficiënter gebruik te maken van het wagenpark. "Het gezamenlijke gebruik van voertuigen door collega’s zorgt voor een hogere bezettingsgraad van de bestaande vloot en resulteert in fors lagere kosten voor mobiliteit en administratie", redeneert Jeroen Rietveld die verantwoordelijk is voor Fleetster bij Emodz. Volgens Rietveld zien we in Nederland een grote verandering plaatsvinden in de mobiliteitsbehoefte door ontwikkelingen als ‘Het Nieuwe Werken’ en de trend naar meer duurzaamheid. Door het inzetten van de software is het mogelijk om mobiliteitsbehoefte flexibeler af te stemmen op de bedrijfsvoering. "Kostenbesparingen tot wel dertig procent zijn denkbaar", aldus Rietveld.

Volgens ontwikkelaar Next Generation Mobility is door de flexibele structuur Fleetster eenvoudig te combineren met track- en trace-systemen en andere hardware voor ontsluiting van voertuigen door middel van bijvoorbeeld RFID-technologie." Doordat Fleetster ook elektrische voertuigen eenvoudig integreert kunnen deze veel efficiënter en zonder risico’s aangaande reikwijdte worden gebruikt", aldus directeur Leonhard von Harrach. De eerste gebruiker in Nederland is netwerkbeheerder Cogas uit Almelo. Het bedrijf zet Fleetster in om de poolauto’s beter te managen.

Emodz levert diensten en producten die bijdragen aan een versnelde transitie van conventionele mobiliteit naar duurzame mobiliteit. Het bedrijf zegt nog partners te zoeken (mobiliteitsadviseurs) om Fleetster in de markt te zetten. (bron: ALW)