Zakelijke rijders rijden niet in de auto naar hun keuze

Uit onderzoek van de Vereniging Auto Van De Zaak blijkt dat 65 procent van de berijders niet in de zakelijke auto rijdt die ze het liefst gekozen zouden hebben.

Dit wordt vooral veroorzaakt door de lage bijtellingcategorieën en de eisen van werkgevers. VAVDZ constateert een groeiende ontevredenheid onder zakelijke rijders. "De fiscale sturing is het doel voorbij geschoten. Slechts enkele modellen worden zeer sterk bevoordeeld."

VAVDZ onderzocht naar aanleiding van "de vele opmerkingen en klachten" de gevolgen van regelgeving en fiscaal beleid. Aan tweeduizend leden is de vraag voorgelegd: rijdt u in de auto die u wenst? 65 procent gaf aan niet te rijden in de auto die zij eigenlijk zouden willen rijden. Gevraagd naar de reden kwamen de volgende argumenten naar voren:

Waarom rijdt u niet in de auto die u wenst?

Bijtellingscategorie

43%

Werkgever

28%

Budget

22%

Soort werk

8%

Martin Huisman, voorzitter VAVDZ: "De zakelijke auto past minder goed past bij de gezinssituatie en dit heeft een direct effect op de mate en soort aanschaf van de tweede auto. Het wordt tijd dat het fiscaal bijtellingsysteem op de schop gaat en dat werkgevers meer rekening houden met privé gebruik van de werknemer."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wauw, zo moet je dat doen. Je eigen clubje vragen vragen “Rijdt u in de auto die u wenst?”. En met de antwoorden (ja/nee) kun je zonder meer concluderen dat:
de (fiscale) regelgeving niet deugt en dat de zakelijke auto niet past bij de gezinssituatie. En ook dat het de schuld is van de werkgevers en fiscus.

Autoweek verwoordt deze opgeklopte, voorspelbare en nutteloze verontwaardiging het mooist: ‘Uit onderzoek van Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) blijkt dat liefst 65 procent van de zakelijke rijders niet in de auto rijden die ze hadden gekozen wanneer de externe factoren geen rol hadden gespeeld.’

Juist: als mensen niet hoeven te letten op geld of andere onzinnige details, kiezen ze een andere auto. Goh! Beetje flauw trouwens dat die werkgevers moeilijk zitten te doen over de muntjes. VAVDZ, pak ze aan!

Geplaatst door: marc op

Zo te lezen zijn er weer een paar mensen afgestudeerd aan de Open Deur Universiteit.

Geplaatst door: Eric op

ja en over 10 jr. heeft iedereen een chip in zijn toch al domme kop en doet iedereen helemaal wat de “hogeren” willen ……Happy life

Geplaatst door: JP op

De portemonnee wint helaas van de emotie.
Wat wordt er bedoeld met budget? Van de werknemer of werkgever. Anders gezegd: Antwoord 3 optellen bij antwoord 1 of 2!

Geplaatst door: Peter Jarin op

Mijn indruk is dat werknemers vaak zelf geneigd zijn een auto te kiezen met een lage(re) bijtelling en dat de keuze niet primair wordt afgedwongen vanuit de werkgever die wil scoren met een “groen” mobiliteitsbeleid.

Geplaatst door: L. Zijlmans op

Vandaar dat t zo saai is op de weg met al die niet gewilde bijtellingsvriendelijke koekblikken !

Geplaatst door: Marcel op

Wat een waardeloos onderzoek zeg! Als budget geen rol speelt zou ik ook voor een Ferrari of Porsche kiezen, maar dat is het hem nou juist: geld speelt altijd een (cruciale) rol, dus die factor kun je nooit uitsluiten!

Geplaatst door: Marco op
Zakelijke rijders rijden niet in de auto naar hun keuze - Automobielmanagement.nl

Zakelijke rijders rijden niet in de auto naar hun keuze

Uit onderzoek van de Vereniging Auto Van De Zaak blijkt dat 65 procent van de berijders niet in de zakelijke auto rijdt die ze het liefst gekozen zouden hebben.

Dit wordt vooral veroorzaakt door de lage bijtellingcategorieën en de eisen van werkgevers. VAVDZ constateert een groeiende ontevredenheid onder zakelijke rijders. "De fiscale sturing is het doel voorbij geschoten. Slechts enkele modellen worden zeer sterk bevoordeeld."

VAVDZ onderzocht naar aanleiding van "de vele opmerkingen en klachten" de gevolgen van regelgeving en fiscaal beleid. Aan tweeduizend leden is de vraag voorgelegd: rijdt u in de auto die u wenst? 65 procent gaf aan niet te rijden in de auto die zij eigenlijk zouden willen rijden. Gevraagd naar de reden kwamen de volgende argumenten naar voren:

Waarom rijdt u niet in de auto die u wenst?

Bijtellingscategorie

43%

Werkgever

28%

Budget

22%

Soort werk

8%

Martin Huisman, voorzitter VAVDZ: "De zakelijke auto past minder goed past bij de gezinssituatie en dit heeft een direct effect op de mate en soort aanschaf van de tweede auto. Het wordt tijd dat het fiscaal bijtellingsysteem op de schop gaat en dat werkgevers meer rekening houden met privé gebruik van de werknemer."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wauw, zo moet je dat doen. Je eigen clubje vragen vragen “Rijdt u in de auto die u wenst?”. En met de antwoorden (ja/nee) kun je zonder meer concluderen dat:
de (fiscale) regelgeving niet deugt en dat de zakelijke auto niet past bij de gezinssituatie. En ook dat het de schuld is van de werkgevers en fiscus.

Autoweek verwoordt deze opgeklopte, voorspelbare en nutteloze verontwaardiging het mooist: ‘Uit onderzoek van Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) blijkt dat liefst 65 procent van de zakelijke rijders niet in de auto rijden die ze hadden gekozen wanneer de externe factoren geen rol hadden gespeeld.’

Juist: als mensen niet hoeven te letten op geld of andere onzinnige details, kiezen ze een andere auto. Goh! Beetje flauw trouwens dat die werkgevers moeilijk zitten te doen over de muntjes. VAVDZ, pak ze aan!

Geplaatst door: marc op

Zo te lezen zijn er weer een paar mensen afgestudeerd aan de Open Deur Universiteit.

Geplaatst door: Eric op

ja en over 10 jr. heeft iedereen een chip in zijn toch al domme kop en doet iedereen helemaal wat de “hogeren” willen ……Happy life

Geplaatst door: JP op

De portemonnee wint helaas van de emotie.
Wat wordt er bedoeld met budget? Van de werknemer of werkgever. Anders gezegd: Antwoord 3 optellen bij antwoord 1 of 2!

Geplaatst door: Peter Jarin op

Mijn indruk is dat werknemers vaak zelf geneigd zijn een auto te kiezen met een lage(re) bijtelling en dat de keuze niet primair wordt afgedwongen vanuit de werkgever die wil scoren met een “groen” mobiliteitsbeleid.

Geplaatst door: L. Zijlmans op

Vandaar dat t zo saai is op de weg met al die niet gewilde bijtellingsvriendelijke koekblikken !

Geplaatst door: Marcel op

Wat een waardeloos onderzoek zeg! Als budget geen rol speelt zou ik ook voor een Ferrari of Porsche kiezen, maar dat is het hem nou juist: geld speelt altijd een (cruciale) rol, dus die factor kun je nooit uitsluiten!

Geplaatst door: Marco op