Auto.nl introduceert auto-abonnement

Internetverkoper Auto.nl lanceert autorijden-op-abonnement. Voor een vast maandbedrag staat een auto voor de deur. De goedkoopste auto in het aanbod is op dit moment een Nissan Pixo voor 249 euro (incl. btw) per maand. Auto.nl rekent geen aanbetaling en geen borg wat het de klant gemakkelijk moet maken in te stappen.

Consumenten vragen meer om all-in producten, zegt Auto.nl. De internetverkoper speelt erop in met zijn auto-abonnement. Vanaf woensdag (19 februari) kan iedereen voor een vast maandbedrag autorijden. Het enige dat de klant bovenop het maandbedrag moet betalen, is de benzine. Onderhoud, banden, verzekering, pechhulp, wegenbelasting en vervangend vervoer bij diefstal, reparatie of onderhoud zijn in het abonnement begrepen. Het eigen risico bij diefstal of schade of door een eigen onhandigheid is slechts honderdvijftig euro, zo meldt Auto.nl.
Voor de financiering werkt men samen met Averus Financial Services, een onderdeel van Alcredis Finance, de ‘automotive bank’ van de Louwman Groep, die een van de aandeelhouders van Auto.nl is. "Maar klanten hoeven voor hun onderhoud en reparatie niet naar een Louwman-dealer te gaan. Ze kunnen gewoon naar een merkdealer in hun omgeving", aldus woordvoerder Guido Roozekrans van Louwman. Het abonnement heeft voor de consument twee andere voordelen, vindt Roozekrans. Ten eerste worden de verreden kilometers niet per maand bijgehouden maar aan het einde van het contract opgemaakt. Als iemand in een bepaalde periode boven z’n gemiddelde maandkilometers zit, krijgt hij daar geen rekening voor. Dat wordt uitgemiddeld over de periode. Bij een tweejarig abonnement (minimum duur) krijgt de klant een tegoed van 24 duizend vrije kilometers, bij een driejarig abonnement 36 duizend. Als de klant meer kilometers heeft gemaakt, worden die aan het einde van het contract verrekend. "Maar we verwachten niet dat dat veel voorkomt. Particulieren rijden in dit type auto’s gemiddeld tussen de elf- en twaalfduizend kilometer per jaar." Abonnementhouders kunnen hun abonnement desgewenst zonder boete overdragen aan een andere klant maar voor die klant moeten zij dan wel zelf zorgen. "Dat is inderdaad het idee. Wij denken dat de klant dat wel lukt. Zo niet, dan zal hij of zij een boete moeten betalen", aldus Roozekrans.
Auto.nl ziet het auto-abonnement als een variant op het abonnement op een smartphone, internet thuis, Spotify of Netflix. De consument zoekt een auto uit het (beperkte) assortiment en Auto.nl zorgt voor de rest. Als de klant een eigen auto heeft staan en daar vanaf wil, kan hij of zij gebruikmaken van ANWB Autoverkoopservice. De opbrengst wordt rechtstreeks op de bankrekening van de klant gestort. Het aanbod auto’s van Auto.nl zal wisselen maar bij de start zet men vooral in op stadsauto’s en compacte auto’s.

 

 

Reacties

grote gelijkenis met het Volkswagen abonnement wat al een aantal jaren bestaat.

Geplaatst door: Henk op

Of het Seat abonnement! Die zijn ook nog eens veel scherper geprijsd en zelf samen te stellen. Net een Ibiza FR besteld voor 289 per maand. All in, behalve brandstof.

Geplaatst door: Mark op
Auto.nl introduceert auto-abonnement - Automobielmanagement.nl

Auto.nl introduceert auto-abonnement

Internetverkoper Auto.nl lanceert autorijden-op-abonnement. Voor een vast maandbedrag staat een auto voor de deur. De goedkoopste auto in het aanbod is op dit moment een Nissan Pixo voor 249 euro (incl. btw) per maand. Auto.nl rekent geen aanbetaling en geen borg wat het de klant gemakkelijk moet maken in te stappen.

Consumenten vragen meer om all-in producten, zegt Auto.nl. De internetverkoper speelt erop in met zijn auto-abonnement. Vanaf woensdag (19 februari) kan iedereen voor een vast maandbedrag autorijden. Het enige dat de klant bovenop het maandbedrag moet betalen, is de benzine. Onderhoud, banden, verzekering, pechhulp, wegenbelasting en vervangend vervoer bij diefstal, reparatie of onderhoud zijn in het abonnement begrepen. Het eigen risico bij diefstal of schade of door een eigen onhandigheid is slechts honderdvijftig euro, zo meldt Auto.nl.
Voor de financiering werkt men samen met Averus Financial Services, een onderdeel van Alcredis Finance, de ‘automotive bank’ van de Louwman Groep, die een van de aandeelhouders van Auto.nl is. "Maar klanten hoeven voor hun onderhoud en reparatie niet naar een Louwman-dealer te gaan. Ze kunnen gewoon naar een merkdealer in hun omgeving", aldus woordvoerder Guido Roozekrans van Louwman. Het abonnement heeft voor de consument twee andere voordelen, vindt Roozekrans. Ten eerste worden de verreden kilometers niet per maand bijgehouden maar aan het einde van het contract opgemaakt. Als iemand in een bepaalde periode boven z’n gemiddelde maandkilometers zit, krijgt hij daar geen rekening voor. Dat wordt uitgemiddeld over de periode. Bij een tweejarig abonnement (minimum duur) krijgt de klant een tegoed van 24 duizend vrije kilometers, bij een driejarig abonnement 36 duizend. Als de klant meer kilometers heeft gemaakt, worden die aan het einde van het contract verrekend. "Maar we verwachten niet dat dat veel voorkomt. Particulieren rijden in dit type auto’s gemiddeld tussen de elf- en twaalfduizend kilometer per jaar." Abonnementhouders kunnen hun abonnement desgewenst zonder boete overdragen aan een andere klant maar voor die klant moeten zij dan wel zelf zorgen. "Dat is inderdaad het idee. Wij denken dat de klant dat wel lukt. Zo niet, dan zal hij of zij een boete moeten betalen", aldus Roozekrans.
Auto.nl ziet het auto-abonnement als een variant op het abonnement op een smartphone, internet thuis, Spotify of Netflix. De consument zoekt een auto uit het (beperkte) assortiment en Auto.nl zorgt voor de rest. Als de klant een eigen auto heeft staan en daar vanaf wil, kan hij of zij gebruikmaken van ANWB Autoverkoopservice. De opbrengst wordt rechtstreeks op de bankrekening van de klant gestort. Het aanbod auto’s van Auto.nl zal wisselen maar bij de start zet men vooral in op stadsauto’s en compacte auto’s.

 

 

Reacties

grote gelijkenis met het Volkswagen abonnement wat al een aantal jaren bestaat.

Geplaatst door: Henk op

Of het Seat abonnement! Die zijn ook nog eens veel scherper geprijsd en zelf samen te stellen. Net een Ibiza FR besteld voor 289 per maand. All in, behalve brandstof.

Geplaatst door: Mark op