Hiermee is kilometerlease volgens Strix ‘de eerste betaalbare en flexibele oplossing voor bedrijven en startups met een wisselende mobiliteitsbehoefte’.  Betalen per minuut of per megabyte kon al, maar nu kan je dus ook een leaseauto per kilometer betalen. Strix Lease Service zag als relatief jonge leasemaatschappij (anno  2004) dat  traditionele leasevormen lang niet altijd aansluiten op de sterk veranderende mobiliteitsvraag. Het leasebedrijf wil met kilometerlease een alternatief bieden aan bedrijven die flexibiliteit willen houden in hun maandelijkse uitgaven. Directeur Norbert Karthaus: "Er kwam steeds meer vraag naar een leaseproduct waarbij de kosten flexibel en transparant zijn, maar dat tegelijkertijd wel alle voordelen biedt van een gewone leaseauto, zoals service en onderhoud. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van kilometerlease.  De flexibiliteit maakt kilometerlease heel geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die werknemers projectmatig inzetten, denk aan consultants of uitzendbureaus. Met kilometerlease lopen de mobiliteitsuitgaven voor het eerst synchroon aan opdrachten of inkomsten. Ik sluit niet uit dat kilometerlease ook zeer geliefd kan worden bij groeiende startups, omdat voor hen in het begin de inkomsten en mobiliteitsbehoeften kunnen schommelen."
Het bijhouden van een rittenadministratie kan foutgevoelig en tijdrovend zijn. Maar daarover hoeven berijders van kilometerlease zich geen zorgen te maken want iedere auto is voorzien van een rittenregistatiemodule die exact het aantal gereden kilometers registreert. Bovendien maakt deze module de berijder bewust van het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het rijgedrag die door middel van een online rapportage worden aangeboden.
Strix Lease Service uit Hoofddorp is een nationale leasemaatschappij met zo’n vierduizend leasecontracten en dertig medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding