Auto.nl biedt op dit moment een achttal kleine auto’s en middenklassers aan voor maandprijzen vanaf 239 euro, inclusief verzekering. Onder de modellen zijn drie stuks uit eigen Toyota/Lexus-stal, daarnaast twee Nissans, een Kia Picanto, een Ford Fiesta en een Renault Clio. Van alle modellen wordt slechts één variant aangeboden. De enige modelvariatie zit in de exterieurkleur. De consument heeft de keuze uit looptijden vanaf één tot drie jaar waarbij wordt uitgegaan van twaalfduizend kilometer per jaar – daarboven vindt verrekening plaats.
Voor een eventuele inruiler heeft men de ANWB-verkoopservice in de arm genomen, dat op zijn beurt weer een samenwerking heeft met het internationaal opererende autoveilinghuis Autorola. De backoffice van Auto.nl wordt onder het label Averus Financial Services verzorgd door Alcredis Finance in Vianen, eveneens een bedrijf uit de Louwman Groep. De operationele verantwoordelijkheid van Auto.nl is in handen van Wesley de Kruijff, die eerder ook werkzaam voor het Auto.nl van Marque Joosten, dat ter ziele ging. De Kruijff – die in plaats van private lease liever spreekt van abonnementen – streeft naar drie- tot vierhonderd auto’s in het eerste jaar, daarna moet verdubbeling mogelijk zijn. Het pand in Breukelen van waaruit Joosten destijds de webwinkel auto.nl aanstuurde (ook bekend als het voormalige Louwman Lexus-pand) staat nog steeds leeg maar aan de kant van de A2 dient het pand evenwel als billboardwand voor loterijreclame.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding