Ruim de helft van de leaserijders ziet het delen van de auto sowieso helemaal niet zitten. Uit het VAVDZ-onderzoek in 2013 bleek dat 26 procent van hen bereid was de auto te delen met een collega, maar die bereidheid is dit jaar gedaald tot 17 procent. Er is geen verschil tussen jongere en oudere berijders. Voorzitter Martin Huisman van de vereniging zegt dat mensen met een auto van de zaak die auto gewoon voor het werk nodig hebben: "Ze kijken naar de praktische kant en dan zegt 71 procent van hen dat het helemaal niet mogelijk is de auto te delen." De deelnemers aan het onderzoek noemen tijd en efficiëntie de belangrijkste problemen die zich voordoen bij het delen van een auto. Zelfs wanneer er een vergoeding tegenover zou staan, is er weinig belangstelling. Volgens Huisman zegt 69 procent ‘nee’ tegen het delen van auto’s. Bij degenen die hebben aangegeven daarover na te denken, hangt dat af van de hoogte van de vergoeding en de verdere gestelde voorwaarden. (HHemmes)

Over autodelen en de belangstelling voor andere vormen van mobiliteit en mobiliteitsbudgetten zal veel te vinden zijn in het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO 2014), een samenwerking tussen AM, VNA en RDC. De belangrijkste conclusies van dat onderzoek worden gepresenteerd op het Driving Business Event van AM op 24 september. Daarna zullen de resultaten van het onderzoek gratis te downloaden zijn via de websites van de partners AM, VNA en RDC.  De resultaten van het onderzoek van vorig jaar (NZO 2013) zijn hier te downloaden.

 

    

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding