Carfree is onderdeel van de D.C. Berkel Groep. Het bedrijf uit Spijkenisse legt zich verder toe op de overige activiteiten en verkoopt zijn leaseactiviteiten. Voor ALD Automotive past de overname in de strategie om waar mogelijk via vriendelijke overnames het marktaandeel in Nederland te vergroten.

Voor de klanten van Carfree verandert er weinig. De huidige contracten worden gerespecteerd; de dienstverlening gaat zonder grote wijzigingen over van de ene naar de andere leasemaatschappij. De klanten zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld. Het klantcontact is vanaf oktober in handen van ALD Automotive. Bij de overname is geen personeel betrokken.

Algemeen directeur Carel Bal spreekt van een logische stap: "Jaar op jaar laten we organische groei zien, ondanks de stabiele en sterk volwassen markt. Om onze marktpositie te versterken, kijken wij uiteraard verder naar kansen in de markt die zich voordoen. Carfree was zo’n kans."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding