Iedere werknemer die ervoor in aanmerking komt krijgt een persoonlijke, contactloze XXImo-pas. Via een online en mobiel beschikbaar registratiesysteem ziet hij welke Flexcars wanneer en op welke locatie beschikbaar zijn om te reserveren. De XXImo-pas is de sleutel om de auto te openen, starten en af te sluiten. Doordat meerdere mensen gebruik kunnen maken van de beschikbare auto’s, wordt het wagenpark optimaal ingezet. XXImo verzorgt de apparatuur en software die dit mogelijk maken.

De deelnemende auto’s worden voorzien van One-2-Go van Texaco met een tag bij de brandstofvulmond. Deze tag registreert de hoeveelheid getankte brandstof en regelt de betaling achteraf automatisch. Flexcar zorgt ook voor de administratie voor de Belastingdienst. Doordat alle ritten per persoon geregistreerd worden, is bijtelling betalen niet langer nodig. Patrick Bunnik, CEO van XXImo: "Veel bedrijven zoeken en zien mogelijkheden om te besparen op de kosten voor wagenparkbeheer. Een efficiënt proces draagt daar aanzienlijk aan bij."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding