Met het abonnement is het mogelijk ‘tegen een laag maandelijks tarief’ een nieuwe Mini te rijden. De abonnee betaalt voor gebruik en niet voor bezit. Rijden in een nieuwe Mini One is al mogelijk voor 299 euro incl. btw per maand. Daarin zijn verzekering, houderschapsbelasting, onderhoud, reparatie, schadeherstel, vervangen van banden en vervangend vervoer (na 24 uur) inbegrepen. Er is een abonnement mogelijk van één, twee of drie jaar en er is keuze uit de kilometerbundels van vijf-, tien- en vijftienduizend kilometer per jaar. Mini biedt het abonnement alleen voor de drie- en vijfdeurs benzineversies van de Mini One, Cooper en Cooper S.
Het afsluiten van het abonnement kan via  www.abonnemini.nl. Op die site is in vier stappen een eigen abonnement samen te stellen. Eerst wordt het gewenste jaarkilometrage ingevoerd, gevolgd door de looptijd van het abonnement, de uitvoering van de Mini en de eventuele opties. De gemaakte berekening kan daarna worden doorgestuurd naar een dealer, die contact opneemt om het abonnement te effectueren.
Mini speelt met het abonnement in op de trend dat mensen een auto voor een bepaalde periode willen gebruiken. Vooral voor zzp’ers en mensen die van hun werkgever een mobiliteitsbudget krijgen, kan dit een oplossing zijn om voor een vast maandelijks bedrag in een Mini te kunnen rijden, aldus Mini Financial Services.  De auto staat niet op naam van de zaak dus geldt er geen fiscale bijtelling voor privégebruik.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding