Dat zijn er dus vijftig meer. Dat is nodig, aldus de organisatie, omdat car2go Amsterdam naar eigen zeggen ‘erg populair’ is geworden. Het bedrijf zegt ruim 25 duizend leden te hebben. De eerste van de nieuwe serie Smarts is begin november al de weg op gegaan. Naar verwachting is de complete vervanging van de vloot eind november afgerond. De driehonderdvijftig nieuwe car2go’s opnieuw volledig elektrisch aangedreven. Ze zijn lokaal emissievrij om bij te dragen aan een beter leefbare binnenstad, iets waarnaar Amsterdam streeft.
De driehonderd auto’s die nu worden vervangen, hebben precies drie jaar dienst gedaan. In totaal zijn er in die periode meer dan acht miljoen kilometers mee gereden, gemiddeld bijna negenduizend kilometer per auto per jaar.
Car2go heeft ook een innovatie geïntroduceerd. Het is sinds deze week mogelijk de auto zonder gebruik van de membercard via de car2go-app te openen. Na afloop van de rit wordt de huur automatisch beëindigd bij het afsluiten van de auto.
De stad Amsterdam was in 2011 de eerste Car2go-stad met een volledig elektrisch aangedreven wagenpark. Wereldwijd is Car2go nu in 29 steden in Europa en Noord-Amerika actief.  Wereldwijd heeft Car2go (dochterbedrijf van Daimler)  op dit moment meer dan negenhonderd duizend leden: circa een half miljoen in Europa en de rest in Noord-Amerika. Elke twee seconden start ergens ter wereld een nieuwe car2go-rit, zo heeft de onderneming uitgerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding