In dat laatste geval draagt een werknemer gemiddeld 34 cent mee aan elke zakelijke kilometer die zij voor hun werkgever in de eigen auto rijden. De VAVDZ bindt dan ook de strijd aan voor de berijders die zakelijke kilometers in de privéauto rijden. "Wij adviseren berijders om dit onderwerp aan te kaarten bij de werkgever. Verder doen wij een beroep op Staatsecretaris Wiebes om het onderwerp onbelaste kilometervergoeding mee te nemen in de herziening van de belastingwetgeving. Voor een goede stimulering van bijvoorbeeld mobiliteitsbudgetten is een verhoging van de onbelaste kilometervergoeding onontbeerlijk". Aldus de vereniging.

28 eurocent

Natuurlijk mogen werkgevers meer vergoeden dan de onbelaste 19 cent. In de praktijk is die 19 cent echter de richtlijn waar de werkgever aan vasthoudt. Voor de ondernemer is die 19 cent het bedrag dat hij als kostenpost mag opvoeren voor het zakelijk gebruik van zijn privéauto. In 2003 was het onbelaste bedrag overigens nog 28 eurocent.

 Infographic kilometervergoeding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding