Dit blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer, in samenwerking met LeasePlan. Gemiddeld spendeert de zelfstandige ruim een werkdag per week in de auto. Zelf een auto kopen (privé of op de zaak) is het populairst. Slechts 5% van de zelfstandigen kiest voor een leaseauto.

Zeker 92% van de zzp’ers beschikt over een auto. Meest gewilde merken zijn Audi, Volvo of BMW.  De meeste zelfstandigen rijden echter in een Peugeot, Volkswagen of Citroën. Ruim de helft van de zelfstandigen overweegt leasen niet als alternatief voor kopen omdat de gedachte bij hen leeft dat leasen duur is. Een derde van hen staat wel open voor een leaseauto. De kleine groep zelfstandigen die leaset is voornamelijk man, jonger dan 40 en relatief hoogopgeleid. De helft van de zzp’ers die een auto leaset, doet dit via de autodealer of rechtstreeks via de fabrikant.

De ZZP Barometer is uitgevoerd onder 1324 zzp’ers en onder 800 zzp-klanten van LeasePlan. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding