De actie loopt tot en met zondag in alle vestigingen van de elektronica-aanbieder, als een van ‘de beste 15 megadeals van 2015′. Op basis van 48 maanden looptijd met tienduizend kilometer per jaar kan vanaf 188 euro per maand een Fiat 500 Twinair 60 Pop worden geleaset. Inbegrepen zijn reparatie en onderhoud, gratis haal- en brengservice, all riskverzekering (driehonderd euro eigen risico), banden, motorrijtuigenbelasting, pechhulp en een volle tank brandstof.

Het maandtarief is dankzij de langere looptijd dan bij de vorige actie (drie jaar) geen 199 maar 188 euro. Deelnemers aan de actie van november vorig jaar kunnen hun overeenkomst desgewenst aanpassen en zo hun maandbedrag drukken. Uitlevering van de in diverse kleuren leverbare auto’s loopt vanaf 1 februari via het nieuwe LeasePlan Occasion Center in Moordrecht. Van eventuele inruilers wordt de waarde bepaald door Webuyanycar; de voertuigen worden verzameld op de Koopman Car Terminal in Amsterdam.

Bij de jongste LeasePlan-MediaMarkt-deal loopt de feitelijke levering via de Nederlandse merkimporteur en de Amsterdamse Fiat-dealer Van Kouwen. Daar worden de wagens rijklaar gemaakt. De daadwerkelijke aflevering kan plaatsvinden bij een van de LeasePlan Occasion Centers of desgewenst aan huis. In het logistieke traject is verder nog een rol weggelegd voor B2B-specialist ELC Automotive. Net als de vorige keer is AutomotivePlan Consultancy het contact tussen LeasePlan en Media Markt.

Behalve van particuliere rijders wordt ook van ZZP’ers de nodige belangstelling verwacht. De initiatiefnemers  zetten in op een vergelijkbare respons als bij de vorige gezamenlijke Fiat 500-actie. Die resulteerde binnen vijf dagen tijd in 1.170 ondertekende privé-leasecontracten. Daarvan is volgens LeasePlan inmiddels zeventig procent uitgeleverd, via de occasionvestiging in Breukelen. Minder dan tien procent van de overeenkomsten is achteraf afgeblazen doordat de contractpartner de krediettoets niet kon doorstaan. In dit verband spreekt LeasePlan van "een belangrijke check om vooral ook de aanstaande privé leaserijder in bescherming te nemen." De resterende Fiats worden de komende weken uitgeleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding