Dat meldt JustLease op basis van een onderzoek dat het liet verrichten door MultiScope. Ruim duizend respondenten (51,3% man, 48,7% vrouw), een afspiegeling van de Nederlandse bevolking, gaven hun mening.  

Het onderzoek leert dat vaste maandelijkse autokosten de belangrijkste reden zijn om te kiezen voor private leasen. Vooral mannen (44 procent, leeftijd 25-54 jaar) vinden beheersbare en voorspelbare autokosten een belangrijke factor. Van de vrouwelijke respondenten vindt 31 procent dit een belangrijk gegeven. Daarnaast is gemak een belangrijk argument. De drempel om belangrijke aankopen online te doen lijkt steeds lager te worden. Naarmate de doelgroep jonger is, neemt de acceptatie van online technologie en aankopen toe.

Tot 15 mei organiseert Justlease.nl een Online Beursvloer, waar bezoekers zelf kunnen onderhandelen met de dealmakers. Er is ruimte om te spreken over inruilwaarde, meer kilometers of korting op het maandbedrag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding