De nieuwe benaming is meer gericht op de persoon dan op het object en past volgens de vereniging beter bij haar doelgroep. Met de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en steeds meer mensen die met een kilometervergoeding zakelijke kilometers maken, is de leaseauto lang niet altijd meer het enige of meest vanzelfsprekende alternatief. Last but not least is de afkorting VZR beter hanteerbaar dan de vorige.

De VZR heeft in vijf jaar tijd een bestand van bijna 22 duizend leden opgebouwd. Voorzitter Martin Huisman: "Er is geen sprake van een nieuwe entiteit, maar wel van een nieuwe naam." Afgelopen week is ook de bijpassende site gelanceerd. De vereniging zegt zich dit jaar te richten op de lobby voor de nieuwe Autobrief, kritische noten te kraken over diverse soorten voorwaarden, (private lease, autoregelingen, privacyregelingen) en te werken aan "een vernieuwende vorm van een mobiliteitsbudget".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding