Vanaf die datum brengt Munsterhuis Lease het operationele beheer van ruim achthonderd contracten onder bij leasemaatschappij ALD Automotive. De samenwerking biedt schaalvoordelen voor beide partijen. Klanten profiteren daarvan, door het samenbrengen van lokale expertise en de faciliteiten van een wereldwijde speler.

"Voor Munsterhuis Lease is de samenwerking een kans om klanten een breder pakket mobiliteitsoplossingen aan te bieden, mét de persoonlijke service die klanten van Munsterhuis Lease gewend zijn", aldus directeur Jochen Munsterhuis. Voor ALD Automotive past de samenwerking in de groeistrategie van autonome groei, waar mogelijk aangevuld met overnames. Algemeen directeur Carel Bal: "Onze kernwaarden passen goed bij elkaar. De expertise en faciliteiten van ALD Automotive sluiten perfect aan bij de kennis en het netwerk van Munsterhuis Lease, dat zo stevig geworteld is in het oosten van het land. En ook hier bleek onze expertise in het aanbieden van ‘whitelabel’ leasediensten doorslaggevend voor de samenwerking."

De naam Munsterhuis Lease blijft bestaan, het verkoopkantoor in Hengelo wordt gehandhaafd. Lopende contracten lopen gewoon door, zodat klanten van Munsterhuis Lease in praktijk niet veel zullen merken van de nieuwe samenwerking. ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 1,1 miljoen voertuigen en vijfduizend werknemers in veertig landen behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen wereldwijd. Munsterhuis omvat meerdere vestigingen, dealerschappen van diverse merken (Renault/Dacia, Jaguar, Ferrari en Maserati). In huis zijn ook diverse producten en diensten rond mobiliteit (onder meer schadeherstel en assurantiën). Munsterhuis telt 170  medewerkers.