"Ik heb het erg naar mijn zin bij de vereniging, maar soms komt er een kans voorbij die je niet kunt laten lopen", aldus Molenaar in een toelichting. Binnen de ANWB gaat ze zich met een team van marketeers bezighouden met acquisitie, retentie en productontwikkeling.

Sandra Molenaar werd in september vorig jaar aangesteld bij de VZR, die op het ogenblik meer dan 23 duizend leden telt. Omdat Molenaar de laatste periode ook de woordvoering voor de vereniging voor haar rekening heeft genomen, heeft het bestuur zich herbezonnen op de rolverdeling. Jan van Delft neemt per direct de voorzittershamer over van Martin Huisman. In de hoedanigheid van voorzitter wordt hij het aanspreekpunt van de media en politiek. Huisman blijft bestuurslid en in die rol nauw betrokken bij VZR. "Voor Sandra wordt een vervanger gezocht", aldus Van Delft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding