Het mikt op particulieren en op zakelijke gebruikers die af en toe op pad moeten. Een abonnement is niet noodzakelijk, maar biedt wel korting, ook op de kilometerpakketten.

In tegenstelling tot de huurauto’s kunnen de oproepauto’s zonder borg worden gehuurd, eventueel per uur. Maar de deelauto’s staan in principe alleen op de vestigingen van Europcar, al kunnen ze ook thuis worden afgeleverd. Een service die vooralsnog alleen voor Utrecht geldt.

Volgens de deelautowebsite Ritjeweg.nl is een oproepauto financieel aantrekkelijk als je de auto één of meer hele dagen nodig hebt. Dat heeft te maken met het abonnement dat Europcar biedt. Zonder abonnement is de auto te huren voor een dagprijs van 30 euro en 15 cent per kilometer, met abonnement 20 euro en 14 cent voor een kilometer. De prijs kan verder naar beneden door het afnemen van kilometerpakketten van 100 of 200 gratis kilometers.

Flipse Automatisering leverde de online toepassing, die direct is aangesloten op het backofficesysteem van Europcar. Alle functionaliteiten en rekenkracht van het backofficesysteem kunnen online ontsloten worden, waardoor er geen interface meer nodig is.

Bron: Trendsinautoleasing