Audi-bestuurders zijn niet de grootste brokkenpiloten. Die titel gaat naar de Honda-bestuurders. Audi-bestuurders reden gemiddeld ruim vijf boetes meer dan de braafste rijders: de Renault-rijders. Samen met Nissan en Peugeot staan zij onderaan de lijst.

Marchel Koops, algemeen directeur van Athlon: "Uit de data blijkt dat er toch echt grote verschillen zijn in het aantal boetes dat verschillende automerken rijden. Het bevestigt enigszins mijn vermoedens. Bestuurders van een Audi rijden doorgaans wat harder dan leaserijders in een Renault. Dat zijn typische familieauto’s."

De Honda-bestuurders zijn de grootste brokkenpiloten van 2015: gemiddeld reden zij vijftien procent meer schade dan de nummer twee: Seat-rijders. Lexus staat op nummer drie, gevolgd door Audi-bestuurders. De meest zorgvuldige rijder is de Mitsubishi-rijder. Zij melden zich de helft minder bij de garage dan de nummer één.

 

Ranking bekeuringen

 

Top 5 Meeste bekeuringen

 • 1. Audi
 • 2. BMW
 • 3. Alfa Romeo
 • 4. Honda
 • 5. Mini

Top 5 Minste bekeuringen

 • 1. Renault
 • 2. Nissan
 • 3. Peugeot
 • 4. Opel
 • 5. Ford

 

Ranking schadegevallen

 

Top 5 Meeste schade

 • 1. Honda
 • 2. Seat
 • 3. Lexus
 • 4. Alfa Romeo
 • 5. BMW

Top 5 Minste schade

 • 1. Mitsubishi
 • 2. Dacia
 • 3. Kia
 • 4. Nissan
 • 5. Volvo

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding