Per pas berekende MTc het gemiddelde verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs voor alle transacties die in 2015 met de pas zijn uitgevoerd.  De resultaten zijn volgens MTc "opvallend – en voor werkgevers ongetwijfeld bemoedigend."

Meer dan een derde van de pashouders (38 procent) tankt gemiddeld tussen de 12 en 20 cent goedkoper dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58 procent realiseert een ‘korting’ tussen de 6 en de 12 cent. Slechts een klein deel van de leaserijders (4 procent) lijkt zich niets aan te trekken van de portemonnee van de baas en verdient minder dan 6 cent korting of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs. Naarmate het literprijsverschil meer dan tien cent wordt daalt het percentage tankenden, aangezien dan ook het aantal aanbieders met grote kortingen kleiner wordt. 

Gunstig tankgedrag van leaserijders kan de baas flink wat euro’s schelen. Voor elke cent die de leaserijder per liter gemiddeld goedkoper tankt, bespaart hij volgens MTc de baas dertig euro op jaarbasis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding