Leaseregistraties januari 2016: onvermijdelijke kater

In de maand januari werden 6.314 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven genoteerd tegenover 9.531 stuks in januari 2015, een daling van liefst 33,8 procent.

Vorig jaar nog eindigde de leasemarkt op 133.563 registraties, tegenover 109.391 stuks in 2014 – een toename van 22,1 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.

Volkswagen behoudt royaal haar koppositie bij de leasebedrijven, maar levert andermaal in op haar marktaandeel. Het merk noteerde in januari 1.532 nieuwe leaseauto’s tegenover 2.626 stuks in januari 2015, een daling van 41,7 procent. Het marktaandeel daalde daarmee naar 24,3 procent (was 27,6 procent in januari 2015). Volkswagen staat wel met liefst vijf modellen in de lijst van de populairste leasemodellen.

Op plek twee en drie van het merkenlijstje staan opmerkelijke namen. Kia pakte het zilver door goede registratiecijfers voor de Cee’d Sportswagon en Sportage. Opel (plek 3) deed vooral goede leasezaken met de nieuwe Karl. Van de overige grote leasemerken hield alleen Skoda de schade beperkt door een daling van slechts 3,5 procent, de overige volumemerken – maar ook alle premiummerken – zagen hun leaseafzet allemaal met meer dan 30 procent dalen.

Meer leasecijfers op de website van Aumacon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaseregistraties januari 2016: onvermijdelijke kater - Automobielmanagement.nl

Leaseregistraties januari 2016: onvermijdelijke kater

In de maand januari werden 6.314 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven genoteerd tegenover 9.531 stuks in januari 2015, een daling van liefst 33,8 procent.

Vorig jaar nog eindigde de leasemarkt op 133.563 registraties, tegenover 109.391 stuks in 2014 – een toename van 22,1 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.

Volkswagen behoudt royaal haar koppositie bij de leasebedrijven, maar levert andermaal in op haar marktaandeel. Het merk noteerde in januari 1.532 nieuwe leaseauto’s tegenover 2.626 stuks in januari 2015, een daling van 41,7 procent. Het marktaandeel daalde daarmee naar 24,3 procent (was 27,6 procent in januari 2015). Volkswagen staat wel met liefst vijf modellen in de lijst van de populairste leasemodellen.

Op plek twee en drie van het merkenlijstje staan opmerkelijke namen. Kia pakte het zilver door goede registratiecijfers voor de Cee’d Sportswagon en Sportage. Opel (plek 3) deed vooral goede leasezaken met de nieuwe Karl. Van de overige grote leasemerken hield alleen Skoda de schade beperkt door een daling van slechts 3,5 procent, de overige volumemerken – maar ook alle premiummerken – zagen hun leaseafzet allemaal met meer dan 30 procent dalen.

Meer leasecijfers op de website van Aumacon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding