De nieuwe eigenaren van LeasePlan zullen tevreden zijn met de jaarcijfers die LeasePlan Corporation vandaag bekend maakte. Ook CEO Vahid Daemi zegt tevreden te zijn. "We zijn winstgevender geworden, ons wagenpark is significant gegroeid en we hebben nieuwe mobiliteitsoplossingen geïntroduceerd. We hebben laten zien de nieuwe uitdagingen in de markt aan te kunnen, zoals op het gebied van car sharing en flexibele vormen van leasing. En dat aanbod zullen we verder uitbreiden om uiteindelijk voor klanten een ‘one-stop shop’ te worden voor zakelijke mobiliteit."

Op zo’n beetje alle markten groeide de leasemaatschappij, zowel in ontwikkelde markten als Nederland, Frankrijk, Duistland, Engeland en de VS. Ook in opkomende leaselanden als in Turkije groeide het wagenpark. In Malaysia gaat LeasePlan de activiteiten uitbreiden om uiteindelijk vaste voet in heel Zuidoost Azië te krijgen.

Wat klantengroepen betreft, groei zat er vorig jaar vooral bij de klein zakelijke bedrijven (SME). De groei bedroeg zo’n 12%. Inmiddels is in 22 landen zo’n SME-divisie actief.

De grote, internationale accounts tellen gezamenlijk een wagenpark van 423.000 voertuigen. LeasePlan wist enkele grote internationale verzekeringstenders te winnen na introductie van een nieuw verzekeringsproduct.

Private lease is bovendien in opkomst in Nederland, België, Italië, Noorwegen en het Verenig Koninkrijk. Hoeveel private leasecontracten LeasePlan op de verschillende markten heeft afgesloten, staat niet gespecificeerd in de jaarcijfers. Wel zegt de leasemaatschappij dat het de snelgroeiende tak van sport is.

Bron: Trends in Autoleasing

Leaseplan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding