De Leaseauto van het Jaar wordt voor de 21ste keer georganiseerd maar de Private Leaseauto van het Jaar vindt dit jaar voor de eerst plaats. Op 20 april worden de genomineerden beoordeeld, waarna aansluitend de twee winnaars worden bekendgemaakt. Dit jaar wordt een dimensie toegevoegd aan de verkiezing door de ‘Private Leaseauto van het Jaar’, zegt Anne Brons, director marketing & business development bij Alphabet een de juryvoorzitter. De organisatie onderzoekt genomineerde auto’s die zich, door hun korte bestaan van maximaal 12 maanden, logischerwijs nog niet in de praktijk hebben kunnen bewijzen, maar alle potentieel hebben om een succes te worden.

De Leaseauto van het Jaar wordt verkozen uit de categorieën Economy, Business, Business+ en Executive Klasse en geselecteerd op o.a. representativiteit, exploitatiekosten en de hoogte van de bijtelling. De Private Leaseauto van het Jaar wordt verkozen uit de categorieën Economy en Business, waarbij value for money, praktische bruikbaarheid en uitstraling de belangrijkste criteria zijn.
De genomineerden zijn:

Economy             Opel Karl, Honda Jazz, Mazda CX-3

Business              Renault Megane, Mini Clubman, Opel Astra

Business +          Audi A4, Hyundai Tucson, Skoda Superb

Executive            Jaguar XF, Mercedes-Benz E-klasse, BMW 7-serie


De jury bestaat uit Ellen Momma – Vermaak (ManpowerGroup), Thomas van den Broecke (Robeco), Gertjan Sybrandi (Stedin),  Wouter Karssen (Autoblog), drie vakspecialisten van Alphabet plus voorzitter Anne Brons (van Alphabet). Alphabet is een grote universele leasemaatschappij en een dochterbedrijf van BMW Group.  Het bedrijf heeft 555 duizend leaseauto’s in portefeuille in achttien landen.