Eerste leasemaatschappijen doorstaan duurzaamheidstoets

Terberg Leasing, Multilease en Noordlease hebben de eerste certificaten Duurzaam Autoleasen uitgereikt gekregen van stichting Duurzaam Repareren. Daarbij gaat het niet alleen om de carbon footprint maar ook bijvoorbeeld om duurzame inzetbaarheid van personeel.

Medio 2015 werd het label Duurzaam Autoleasen gelanceerd. Om dit label te mogen voeren dient de leasemaatschappij de duurzame bedrijfsvoering aan te tonen. Zo dient men een klimaat neutrale bedrijfsvoering te hebben, dienen de werkzaamheden aan de vloot zoveel als mogelijk neergelegd te worden bij bedrijven die duurzaam repareren, dient men beleid te hebben op duurzame inzetbaarheid van het personeel en andere eisen die bijdragen aan duurzaam ondernemen.

"Toch bleek het nog niet zo eenvoudig om de duurzaamheid aantoonbaar te maken", licht Harry Filon van stichting Duurzaam Repareren toe. "Bijvoorbeeld een klimaat neutrale bedrijfsvoering is afhankelijk van de onderdelen die je in het vaststellen van de carbon footprint meetelt en wat is ‘goed beleid’ ten aanzien van het vitaal houden van het personeel"? 

Onderscheiden

Het heeft om die reden enkele maanden geduurd voordat de eerste leasemaatschappijen de gehele procedure succesvol hebben doorlopen. Volgens Henk Vonhof, COO bij Terberg Leasing, vinden klanten duurzaamheid niet alleen belangrijk, maar zoeken ze hiervoor ook bevestiging. Lucas Hanou, algemeen directeur van Multilease, stelt dat duurzaamheid een vorm van ondernemen is waarmee je je als leasemaatschappij kan onderscheiden.

Momenteel zijn er nog een aantal leasemaatschappijen in het toetsingsproces. Binnenkort verwacht Filon hen te kunnen toevoegen aan bovenstaande koplopers in Duurzaam Autoleasen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De aanduiding “Duurzaam Autoleasen” zou wel eens de indruk kunnen wekken dat de betreffende leasemijen alleen milieu-vriendelijke auto’s in lease aanbieden. Dat is natuurlijk niet zo; het certificaat heeft betrekking op verantwoord uitvoeren van de processen en de bewaking van duurzaamheid bij (schade)herstel en onderhoud aan de auto’s. Zo kan er dus een uiterst vervuilende auto geleast worden en toch de aanduiding “duurzaam autoleasen” meekrijgen; wellicht ietwat misleidend te noemen?

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Sommige mensen moeten altijd wat te zeuren hebben….toch Roel? Mooie prestatie van Terberg Leasing

Geplaatst door: Tom van Schaik op
Eerste leasemaatschappijen doorstaan duurzaamheidstoets - Automobielmanagement.nl

Eerste leasemaatschappijen doorstaan duurzaamheidstoets

Terberg Leasing, Multilease en Noordlease hebben de eerste certificaten Duurzaam Autoleasen uitgereikt gekregen van stichting Duurzaam Repareren. Daarbij gaat het niet alleen om de carbon footprint maar ook bijvoorbeeld om duurzame inzetbaarheid van personeel.

Medio 2015 werd het label Duurzaam Autoleasen gelanceerd. Om dit label te mogen voeren dient de leasemaatschappij de duurzame bedrijfsvoering aan te tonen. Zo dient men een klimaat neutrale bedrijfsvoering te hebben, dienen de werkzaamheden aan de vloot zoveel als mogelijk neergelegd te worden bij bedrijven die duurzaam repareren, dient men beleid te hebben op duurzame inzetbaarheid van het personeel en andere eisen die bijdragen aan duurzaam ondernemen.

"Toch bleek het nog niet zo eenvoudig om de duurzaamheid aantoonbaar te maken", licht Harry Filon van stichting Duurzaam Repareren toe. "Bijvoorbeeld een klimaat neutrale bedrijfsvoering is afhankelijk van de onderdelen die je in het vaststellen van de carbon footprint meetelt en wat is ‘goed beleid’ ten aanzien van het vitaal houden van het personeel"? 

Onderscheiden

Het heeft om die reden enkele maanden geduurd voordat de eerste leasemaatschappijen de gehele procedure succesvol hebben doorlopen. Volgens Henk Vonhof, COO bij Terberg Leasing, vinden klanten duurzaamheid niet alleen belangrijk, maar zoeken ze hiervoor ook bevestiging. Lucas Hanou, algemeen directeur van Multilease, stelt dat duurzaamheid een vorm van ondernemen is waarmee je je als leasemaatschappij kan onderscheiden.

Momenteel zijn er nog een aantal leasemaatschappijen in het toetsingsproces. Binnenkort verwacht Filon hen te kunnen toevoegen aan bovenstaande koplopers in Duurzaam Autoleasen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De aanduiding “Duurzaam Autoleasen” zou wel eens de indruk kunnen wekken dat de betreffende leasemijen alleen milieu-vriendelijke auto’s in lease aanbieden. Dat is natuurlijk niet zo; het certificaat heeft betrekking op verantwoord uitvoeren van de processen en de bewaking van duurzaamheid bij (schade)herstel en onderhoud aan de auto’s. Zo kan er dus een uiterst vervuilende auto geleast worden en toch de aanduiding “duurzaam autoleasen” meekrijgen; wellicht ietwat misleidend te noemen?

Geplaatst door: Roel Hindriks op

Sommige mensen moeten altijd wat te zeuren hebben….toch Roel? Mooie prestatie van Terberg Leasing

Geplaatst door: Tom van Schaik op