Mei tot nu toe beste leasemaand; Fiat 500 de topper

In de maand mei werden 8.276 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven genoteerd tegenover 8.751 stuks in mei 2015, een daling van 5,4 procent. Na vijf maanden staat de leasemarkt op een daling van 15,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.

Wederom een maand dus waarin de belangstelling voor nieuwe leaseauto’s achteruit gegaan is. Mei was niettemin de beste maand tot zover dit jaar; zelfs in de traditioneel beste leasemaand januari werd het niveau van acht duizend stuks niet gehaald. Alom wordt verwacht dat de cijfers aan het eind van dit jaar toch weer gaan opleven. De bijtelling voor plug-in’s gaat volgend jaar immers naar het algemene tarief van 22 procent; voor in 2016 ingezette plug-in’s geldt nog het 15 procenttarief. Vanaf 2017 rest alleen nog een bijtellingdouceurtje (4 procent bijtelling) voor volelektrisch auto’s.

Volkswagen levert iedere maand een beetje van haar ongenaakbare koppositie in; het merk staat nu op een marktaandeel bij de leasebedrijven van 17,1 procent staat. Vorig jaar na vier maanden was dat nog 20,6 procent. Door de verminderde populariteit van de Franse merken klimmen BMW (+17,1%), Skoda (+45,9%) en Opel (49.6%) op de inkoopranglijst van de leasebedrijven.
Niettemin is Volkswagen ook in mei weer met vier modellen in de leasemodellen top-10 vertegenwoordigd. De Fiat 500 blijkt vorige maand echter de absolute favoriet als leaseauto.

Populairste leasemodellen mei
1 Fiat 500

2 Volkswagen Golf HB

3 Volkswagen Polo

4 Volkswagen Up!

5 Skoda Octavia combi

6 Hyundai I10

7 Opel Astra sports tourer

8 Volkswagen Passat variant

9 Toyota Aygo

10 Renault Clio estate

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mei tot nu toe beste leasemaand; Fiat 500 de topper - Automobielmanagement.nl

Mei tot nu toe beste leasemaand; Fiat 500 de topper

In de maand mei werden 8.276 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven genoteerd tegenover 8.751 stuks in mei 2015, een daling van 5,4 procent. Na vijf maanden staat de leasemarkt op een daling van 15,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door AUMACON.

Wederom een maand dus waarin de belangstelling voor nieuwe leaseauto’s achteruit gegaan is. Mei was niettemin de beste maand tot zover dit jaar; zelfs in de traditioneel beste leasemaand januari werd het niveau van acht duizend stuks niet gehaald. Alom wordt verwacht dat de cijfers aan het eind van dit jaar toch weer gaan opleven. De bijtelling voor plug-in’s gaat volgend jaar immers naar het algemene tarief van 22 procent; voor in 2016 ingezette plug-in’s geldt nog het 15 procenttarief. Vanaf 2017 rest alleen nog een bijtellingdouceurtje (4 procent bijtelling) voor volelektrisch auto’s.

Volkswagen levert iedere maand een beetje van haar ongenaakbare koppositie in; het merk staat nu op een marktaandeel bij de leasebedrijven van 17,1 procent staat. Vorig jaar na vier maanden was dat nog 20,6 procent. Door de verminderde populariteit van de Franse merken klimmen BMW (+17,1%), Skoda (+45,9%) en Opel (49.6%) op de inkoopranglijst van de leasebedrijven.
Niettemin is Volkswagen ook in mei weer met vier modellen in de leasemodellen top-10 vertegenwoordigd. De Fiat 500 blijkt vorige maand echter de absolute favoriet als leaseauto.

Populairste leasemodellen mei
1 Fiat 500

2 Volkswagen Golf HB

3 Volkswagen Polo

4 Volkswagen Up!

5 Skoda Octavia combi

6 Hyundai I10

7 Opel Astra sports tourer

8 Volkswagen Passat variant

9 Toyota Aygo

10 Renault Clio estate

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding