Het NZO onderzoekt de wensen en eisen op het gebied van zakelijke mobiliteit. Ook de positie van de zakenauto als secundaire arbeidsvoorwaarde alsmede de intentie om van alternatieve mobiliteitsvormen gebruik te maken komen uitgebreid aan de orde.

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO) is het resultaat van een samenwerking tussen vakblad Automobiel Management, RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Het onderzoek wordt sinds 2009 jaarlijks uitgevoerd. De doelstelling is het uitvoeren van kwalitatief hoogstaand, betrouwbaar en actueel onderzoek op het gebied van de zakenauto en het presenteren van onderbouwde en relevante conclusies met toegevoegde waarde voor de automotive branche en andere belangstellenden. Het onderzoek richt zich op zowel berijders als bedrijven en wordt uitgevoerd door VMS | Insight.

De onderzoeksresultaten worden op 28 september gepresenteerd tijdens het Driving Business Event georganiseerd door Automobiel Management. Vanaf dat moment zijn de resultaten ook beschikbaar op de websites van de drie partners.

In ruil voor uw medewerking ontvangt u de uitgebreide onderzoeksrapportage en maakt u bovendien kans op een iPad Air, een weekendje weg of een week cabrio rijden.

Bent u berijder van een zakenauto?

be

Bent u verantwoordelijk voor het wagenpark/mobiliteitsbeleid in uw bedrijf?

fleetowners