Dit jaar loopt een groot aantal leasecontracten met een gunstig bijtellingstarief af. Het gaat, volgens LeasePlan, in Nederland naar schatting om ruim 20.000 contracten met een lage bijtelling van 14% of lager. Ook deze berijders zullen de volle 5 jaar willen uitzitten, zo is de verwachting.

Omdat het afsluiten van een nieuw leasecontract de afgelopen jaren vaak voordeliger was, koos voorheen slechts een op de zes leaserijders voor verlenging. Uit het onderzoek van LeasePlan blijkt dat inmiddels dus ruim 20% van de leaserijders kiest voor verlenging van het contract. De gemiddelde verlengingsduur loopt nu op van ruim een halfjaar naar een jaar. De afgelopen vijf jaar lag de gemiddelde duur van een leasecontract op bijna vier jaar. Dat wordt dus nu de maximale 5 jaar.

Volgens woordvoerder Martijn Versteegen profiteren door de contractverlenging niet alleen leaserijders, maar ook fleetowners. "Wagenparkbeheerders profiteren met terugwerkende kracht van een lager leasetarief, wat ook voor hen al gauw een paar honderd euro kan opleveren."