VNA: Private lease groeit

De groei van private lease zet ook in het eerste half jaar van 2016 door. Nadat 2015 was afgesloten met een aantal van 36.000, zitten we na het eerste half jaar van 2016 in totaal al op bijna 50.000 contracten.

Renate Hemerik, directeur van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), vertelt in de BNR-autoshow: "Private lease is geen hype meer en is een product wat aanslaat bij de consument".

Het gemak van een lease-auto is inmiddels in Nederland goed ingeburgerd, maar er zijn ook een aantal andere gunstige omstandigheden die meewerken. Zo kunnen leasemaatschappijen door hun schaalgrote scherp inkopen, is de rente laag en zijn banken terughoudender met het verstrekken van leningen. "Als de groei doorzet, dan is de kans groot dat we de 100.000 private leasecontracten eerder gaan behalen dan in 2020: zoals vorig jaar door ING Economisch Bureau voorspelt", vervolgt Hemerik.

Meer over dit onderwerp op de website van VNA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VNA: Private lease groeit - Automobielmanagement.nl

VNA: Private lease groeit

De groei van private lease zet ook in het eerste half jaar van 2016 door. Nadat 2015 was afgesloten met een aantal van 36.000, zitten we na het eerste half jaar van 2016 in totaal al op bijna 50.000 contracten.

Renate Hemerik, directeur van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), vertelt in de BNR-autoshow: "Private lease is geen hype meer en is een product wat aanslaat bij de consument".

Het gemak van een lease-auto is inmiddels in Nederland goed ingeburgerd, maar er zijn ook een aantal andere gunstige omstandigheden die meewerken. Zo kunnen leasemaatschappijen door hun schaalgrote scherp inkopen, is de rente laag en zijn banken terughoudender met het verstrekken van leningen. "Als de groei doorzet, dan is de kans groot dat we de 100.000 private leasecontracten eerder gaan behalen dan in 2020: zoals vorig jaar door ING Economisch Bureau voorspelt", vervolgt Hemerik.

Meer over dit onderwerp op de website van VNA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding