Volvo XC90 verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2017

Tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management is de Volvo XC90 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2017.

De winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2017 is met recht een businessclass auto. De grote Volvo XC90 wordt door de vakjury het hoogst gewaardeerd en volgt zodoende de Mercedes C-klasse op. De Zweedse SUV is de eerste van een nieuwe generatie modellen en maakte al meteen na zijn lancering – een kleine twee jaar geleden – veel los bij lease-, fleet- en ander zakelijke rijders.

Juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van vakblad Automobiel Management: ‘Met name de oplaadbare plug-in uitvoering scoorde enorm, aanvankelijk ook vanwege zijn bijtellingvoordeel natuurlijk. Inmiddels weten we dat het daar zeker niet alleen draaide, want ook andere uitvoeringen doen het prima.’

In zijn rapportage zegt de jury te verwachten dat de XC90 geen eenmalig succes zal blijken. Mede door de gunstige prijspolitiek van Volvo blijft de belangstelling voor het topmodel van de Volvo-range groot. Maar ook de pas gepresenteerde S90 is hard uit de startblokken gekomen.

Peter Brouwer: ‘De jury waardeert ook de trouwe dealers, die bijna aan een familie doet denken, en de efficiënt uitgerolde automatisering binnen de organisatie. De grote Zweedse SUV scoort op vrijwel alle fronten en heeft in tegenstelling tot sommige concurrenten ook nog een plezierige uitstraling.’
Als runner-up in de Zakenauto van het Jaar verkiezing 2017 eindigde de elektrische Tesla Model S. De derde plaats ging naar de Volkswagen Passat.

Praktijkprijs

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo XC90 verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2017 - Automobielmanagement.nl

Volvo XC90 verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2017

Tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management is de Volvo XC90 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2017.

De winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2017 is met recht een businessclass auto. De grote Volvo XC90 wordt door de vakjury het hoogst gewaardeerd en volgt zodoende de Mercedes C-klasse op. De Zweedse SUV is de eerste van een nieuwe generatie modellen en maakte al meteen na zijn lancering – een kleine twee jaar geleden – veel los bij lease-, fleet- en ander zakelijke rijders.

Juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van vakblad Automobiel Management: ‘Met name de oplaadbare plug-in uitvoering scoorde enorm, aanvankelijk ook vanwege zijn bijtellingvoordeel natuurlijk. Inmiddels weten we dat het daar zeker niet alleen draaide, want ook andere uitvoeringen doen het prima.’

In zijn rapportage zegt de jury te verwachten dat de XC90 geen eenmalig succes zal blijken. Mede door de gunstige prijspolitiek van Volvo blijft de belangstelling voor het topmodel van de Volvo-range groot. Maar ook de pas gepresenteerde S90 is hard uit de startblokken gekomen.

Peter Brouwer: ‘De jury waardeert ook de trouwe dealers, die bijna aan een familie doet denken, en de efficiënt uitgerolde automatisering binnen de organisatie. De grote Zweedse SUV scoort op vrijwel alle fronten en heeft in tegenstelling tot sommige concurrenten ook nog een plezierige uitstraling.’
Als runner-up in de Zakenauto van het Jaar verkiezing 2017 eindigde de elektrische Tesla Model S. De derde plaats ging naar de Volkswagen Passat.

Praktijkprijs

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding